OKB-ja hap rrugën diplomatike për të ardhmen në Siri

1113

OKB55

Hapet rruga për negociatat e ardhshme diplomatike ku duhet të çojë në një rezolutë të Organizatës – “Fitore për Sirinë kjo marrëveshje, që lejoi atë për të shmangur luftën, “thotë qeveria siriane. Nga ana tjetër Obama përshëndeti rolin diplomatik të Putinit. Në Kombet e Bashkuara marrëveshja Kerry – Lavrov për shkatërrimin e arsenaleve kimike të Sirisë, por qeveria siriane e ka quajtur “një fitore për vendin.”

“Nga njëra anë, marrëveshja ndihmon Siria dal nga kriza dhe në anën tjetër ajo ndihmon për të shmangur luftën kundër Sirisë, duke larguar nga ata që dëshironin për të bërë argumente për ta bërë këtë. Kjo është një fitore për në Siri, i cili u arrit falë miqtë tanë rusë. ” tha Ali Haidar.

Marrëveshja ambicioze e djeshme hap rrugën për negociatat e ardhshme pak intensive diplomatike, e cila duhet të çojë në një rezolutë të Kombeve të Bashkuara, të cilat nuk do të përjashtojnë një përdorim të mundshëm të forcës kundër regjimit sirian

Marrëveshja u njoftua nga kreu i diplomacisë amerikane dhe ruse, John Kerry dhe Sergei Lavrov. Kjo thekson se Damasku ka në dispozicion të saj një javë të paraqesë listën e armëve kimike që duhet shkatërrohet deri në fund të gjysmës së parë të vitit 2014.

“Shtetet e Bashkuara dhe Rusia kanë rënë dakord të punojnë për shkatërrimin e arsenaleve kimike të Sirisë, sa më shpejt të jetë e mundur. Siria duhet të paraqesë brenda një jave një listë të plotë të armëve kimike, “tha John Kerry gjatë konferencës për shtyp  me homologun e tij rus.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: