OKB: Një në tetë njerëz vuajnë nga kequshqyerja

925

komet 44

Afrika mbetet rajoni me problemin më të madh

Një në tetë njerëz në botë vuajnë nga kequshqyerja kronike, sipas një raporti nga Organizata e OKB-së Ushqimit dhe Bujqësisë (FAO). Gjithashtu, Organizata paralajmëroi liderët botërorë se disa zona do të dështojnë për të përgjysmuar numrin e njerëzve të uritur deri në fund të vitit 2015. Në raportin e fundit të pasigurisë ushqimore, FAO ka theksuar se 842 milionë njerëz vuajnë nga kequshqyerja kronike, baraz me 12 % e të popullsisë botërore.

Kjo shifër është më e ulët në krahasim me llogaritjen e mëparshëm, sipas të cilave 868 milionë njerëz vuajnë nga kequshqyerja. Raporti thekson se progresi në arritjen e objektivave të Zhvillimit të Mijëvjeçarit është e pabarabartë dhe thekson se shumë vende ndoshta nuk do të realizojnë objektivin . “Vendet që kanë përjetuar konfliktin në dy dekadat e fundit ka të ngjarë të kenë probleme me përvojë në uljen e urisë”, thotë raporti. Shumica e njerëzve të uritur jetojnë në vendet në zhvillim. Afrika mbetet rajoni me praninë më të madhe të kequshqyerjes, ndërsa shumica e njerëzve që vuajnë nga kequshqyerja kronike jetojnë në Azinë jugore.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: