Papa Francisko: Problemi i trafikimit të drogës, e cila nxit dhunën dhe sjell dhimbje dhe vdekje,

927

 

droga 55

Papa Franciskos, nga Rio,  është kundra  “lirimit e përdorimit të drogës” duke i bërë thirrje shoqërisë e Amerikës Latine për të adresuar se rrënjët e problemit, jane dhe mbetet  “problemi i trafikimit të drogës”.

“Zgjidhja nuk është lirimin e përdorimit të drogës, siç u diskutua në pjesë të ndryshme të Amerikës Latine, e cila do të reduktojë përhapjen dhe ndikimin e varësisë kimike”, tha Papa duke vizituar një spital të specializuar katolik, që kuron të sëmuret nga droga.

“Problemi i trafikimit të drogës, e cila nxit dhunën dhe sjell dhimbje dhe vdekje, kërkon nga gjithë shoqërisë një guxim për ta luftuar atë”, tha Papa Francisko. Sipas  Kishës Katolike “është e nevojshme për të adresuar problemet që përbëjnë bazamentin e përdorimit (droga), promovimin e një drejtësi më të mirë dhe edukimin e të rinjve në

Lufta kundër trafikut të drogës në Amerikën Latine, i ka kushtuar jetën e 70.000 njerëzve në Meksikë në vitet e fundit, si dhe dhjetra e mijëra të vdekjeve në Kolumbi dhe Brazil. Presidenti i Guatemalës, Otto Perez dhe ish-presidentët Fernando Henrique Cardoso të Brazilit, Vicente Fox dhe Ernesto Gentil, të Meksikës dhe Cesar Gaviria të Kolumbisë ishin është në favor të legalizimit të marihuanës, ndërsa Presidenti i Uruguait José Mucha ka propozuar tashmë legalizimi e kësaj droge.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: