Papa : Një në 50 priftërinjtë është pedofil!

1217

papa ne profil

Rrëfimi i Papë se një në 50 priftërinjve katolikë është pedofil, tregon madhësinë e problemit në KishënKatolike. Ai ka përmëndur prova të besueshme që egziston brenda në Kishën Katolike. Duke folur për gazetën italiane “La Repubblica”  Papa Francisko zbuloi se sipas “prova të besueshme”, një në pesëdhjetë priftërinjtë katolikë është pedofil! Sipas tij këshilltarëve e tij në Vatikan përpiqen për të “siguruar” se pedofili brenda Kishës Katolike është e “kufizuar në 2%.”

Ai argumentoi për gazetën “La Repubblica” se kjo do të largojë këtë sëmundje abuzimi të fëmijëve që ka infektuar shtëpinë e Katolicizmit. “Unë gjej këto shifra të papranueshme,” tha ai. Sipas ekspertëve të konsulentëve të Vatikanit të kuptoj se në këtë gjëndje janë përfshirë “priftërinjtë, peshkopët dhe kardinalët” e Kishës Katolike.

papa me femijet

Papa paralajmëroi gjithashtu se përqindja e njerëzve që njihen se incidente të tilla ndodhin edhe brenda familjes dhe nuk flasin nga frika, është shumë më i madh. Këto deklarata të Papës ishin vetëm një javë pasi ai vetë u takua me gjashtë viktima të priftërinjve pedofil, nga të cilaët ka kërkuar falje në emër të kishës.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: