Papa: Nuk jam Superman as yll

1129

papa fjala jone

Papa mohon që natën del nga Vatikani me qëllim për t’u dhënë ushqim të pastrehëve. Kjo shprehje e Papës Franciskos, bëhet me rastin se po i afrohet përvjetorit të parë të emërimit të tij në fronin e Papën së Kishës Katolike Romane (13 mars 2013).

Në një intervistë të publikuar sot nga gazetat La Repubblica dhe La Stampa, Papa Franciskos ka mohuar “një mitologji të caktuar” rreth fytyrës e tij, në të cilin “nuk e lavdon atë. Dikush ka thënë që ka dal natën dhe të japë për të ngrënë të pastrehëve “, , e cila, tha ai, nuk është e vërtetë. Në deklaratën e tij, Papa thekson se nuk pranon të jetë një “lloj Superman”, dhe argumentoi se hierarkia e Kishës Katolike Romane, që ai ka kryesuar, ka bërë “më shumë se çdo institucion tjetër” për luftimin e pedofilisë, edhe pse kjo është kritikuar dhe “sulmuar”.

Papa ka përsëritur përsëri pikpamjen  në mënyrë të përsëritur nga Vatikani që deklaron se “martesa është një bashkim mes një burri dhe një gruaje”, një qasje që është në përputhje me refuzimin formal të Kishës së martesave të të njëjtit seks.

Në këtë intervistë, dhënë gazetave italiane që pas emërimit të tij në fron, Papa është pyetur për kritikat e shumë katolikëve tradicionale në fytyrën e tij. Ka nga ata që flasin për “vlera të panegociueshme” të drejtën “në jetë” dhe “familje” të abortit dhe konsolidimin legjislative të martesave të të njëjtit seks.

“Nuk kuptova kurrë shprehjen “vlerat e panegociueshme” u përgjigj Papa. ”

“Vlerat janë vlera dhe kjo është e gjitha. Unë mund të them se në mes të gishtat të një dore një gisht është më i dobishme se sa të tjerët”. Për këtë arsye, ai nuk mund të pajtohet se  “një njeri mund të ketë vlera që janë për negociatë” dhe të tjera të cilat nuk janë.

Burimi: Proto Thema
Këtë e pëlqejnë %d blogues: