Papandreu mbron ligjin për shtetësinë

978

Jorgos Papandreu ka mbrojtur ligjin e nënshtetësisë, duke e deklaruar si jokushtetuese ana e Këshillit të Shtetit, me anën e deklaratës së mëposhtme:

Deklarata e Papandreut :

Ligji 3838 për ecurinë e dhënies së nënshtetësisë, ishte një akt i qartë i angazhimit tonë fushatën zgjedhor, ishte themelor dhe progresive në reformën e qeverisjes PASOK, përkundër forcave të reagimit të ashpër të retrogresionit. Sipas të dhënave të këtij kuadri institucional, ligjet ishin vënë në një sistem të errët, karakterizuar nga përceptimet dhe sjelljet, që kishin të bënin me shtetësinë greke si produkt tregëtie.Këshilli i Shtetit (CTE), ka si përmbajtje vendimin e saj, nuk zhvlerësojë elementet strukturore të ligjit, sipas të cilit, ndër të tjera, mbron dhe rrit drejtat themelore e mijëra fëmijëve të emigrantëve të ligjshëm të lindur në Greqi, apo vijojnë shkollat greke, i mësojnë mësuesit tanë, luajnë në oborret e shkollave tona, si fëmijët e tjerë. Rëndësi ka vendimi për të shkuar përpara ose prapa në këtë çështje vendimtare, gjithsesi është thellësisht politike. Ky është një vendim i qeverisë. Kjo duhet, si dhe mund të mos lejojë ndonjë pengesë dhe për të siguruar reforma progresive. Reforma që ka formuar një rregull transparent në funksionimin e ligjit dhe respektimin e të drejtave të njeriut dhe demokratike. Reforma me një fytyrë njerëzore për ata që e duan Greqinë, duan të bëhen grekë kanë të drejtë të shpresojnë se ëndrrat e tyre do të vijnë e vërtetë. Reforma bashkon dhe nuk krijon mure artificiale. Reforma forcon Greqinë dhe helenizmin. Reforma jep kredibilitet në arenën ndërkombëtare në vend, veçanërisht në një kohë vendimtare për të ardhmen e tij. Personalisht, unë vetëm do të mbështesë çdo përpjekje për të siguruar drejtimin progresive të vendit. Gjithashtu pengesat partiake dhe llogaritjet e tyre nuk janë të lejuara.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: