Parashikim shokues: Ne 2013 do te kete nje tërmet te fuqishëm në Greqi!

 

termeti 5

Greqia nje nga vendet me termetet e shumta dhe shkateruese pret ne te ardhmen nje termet te forte.

Sizmologu i njohur dhe profesor në Universitetin e Patras Akis Tselentis parashikon dhe ve ne dukje se në vitin 2013, toka do lekundet nga nje tërmet i fortë në Greqi.

Duke folur per vazhdën e tërmeteve te rena në orët e fundit ne Greqi, dy prej të cilave me madhësi 5 Rihter, ka vërejtur se, ndonëse edhe jane te pavarur nderrmjet tyre, paralajmëroi se në vitin 2013, sipas mendimit të tij do të ketë një tërmet në vend, për shkak te energjise se madhe qe ka akumuluar. Z. Tselentis i bëri sërish thirrje shtetit që të marrin masat e duhura, ndersa per qytetarët të aplikojnë masa mbrojtëse sizmike në shtëpitë e tyre.