Parlamenti grek voton…

1274

parlamenti ne fb

Sot u votua në Parlament heqja e së drejtës se emigrantëve të ligjshëm për të votuar në zgjedhjet lokale, kjo për emigrantët që vijnë nga vendet e treat, duke sjellur tensione dhe mosmarrëveshjet në debatin e projekt-ligjit të Ministrisë së Brendshme, e cila u miratua në Parlament dhe që rregullon zhvillimin e zgjedhjeve. Kështu Greqia bën një hap mbrapa në këtë drejtim duke u bashkuar me ideollogjinë e partisë neonaziste Agimi i Artë, por duke u përballur edhe me kundërshtimet e partive të tjera parlamentare. Kjo më shumë se kurrë ka kënaqur personalisht kryeministrin konservator Antonis Samaras, si një njeri me pikpamje të djathta ekstremiste kundra emigrantëve në përgjithësi, duke I nfarë ata nga shoqeria vendase…
Këtë e pëlqejnë %d blogues: