“Pasaporta Argjëndi” në Qipro

pasaporta qipro55 “Në shënjë mirënjohje një pasaportë. Edhe shteti i Qipros në dëshiron të mbajë investitorët në vendin e tyre të me anën e shtetësisë” Ky është titulli i publikuar sot në të përditëshmen gjermane Zeitung Süddeutsche. Gazeta shkruan se kjo praktikë është kryer edhe në vendet tjera evropiane. “Investitorët e huaj të cilëve u janë dhënë një leje qëndrimi, ose e dhëniea e shtetësisë, vihet në funksion si praktikë edhe në vendet e tjera evropiane. Një shëmbull është shteti i Hungarisë që jep shtetësinë personave që blejnë bono me vlerë të paktën 250.000 euro.

Interesimi nga Kina, India apo dhe Rusia janë të mëdha, thekson e përditëshmja gjermane. Në Irlandë, kushdo që investon paratë në një program kulturor, politik, ose arsimore gjithashtu mund të marrë një leje qëndrimi. Si dhe kur të ketë investuar në një bono që ka lidhje të veçantë me imigracionin.

.Në Portugali u zbulua “pasaporta e artë”. Qytetarët jashtë BE që duan të blejnë një pronë, e cila kushton më shumë se 500.000 dhe që nuk janë të ngarkuar me hipotekat, ata mund të aplikojnë për të përfituar nënshtetësinë. ”

“Kompensim” eshte tema. “Shumica e njerëzve që kanë qenë të dëmtuar dhe së shpejti do të kompensohen me një pasaportë të re do të jenë qytetarë rusë. Ata do të bëhen qytetarë të BE-së, të cilët do të gëzojnë lëvizjen e lirë brenda BE-së pa viza. ” Gjithashtu në mbyllje gazeta vë në dukje: “Se dhënia e shtetësisë është një çështje kombëtare. Në mënyrë tipike kjo funksion. Por kjo është e vërtetë nëse dikush mendon pasojat për të tjerët: Përveç lirisë për të udhëtuar ka dhe liri për t’u instaluar. ”

Burimi: Deutsche Welle