Pse femrat investojnë më mirë se meshkujt?

gruaja biznese 55
Sipas një studimi të publikuar nga gazeta Washington Post. Studimi i shtatë universiteteve tregoi se gratë investojnë më mirë se meshkujt me 2.3% në baza individuale dhe 4.6% mbi bazë grupi. Kur gratë vendosin për të investuar, ato mposhtin burra. Këtë pikëpamje nuk e mbështetë vetëm një feministe, por janë disa profesorë të universitetit që me studimin e tyre tregojnë forcën e grave në këtë drejtim. Gratë investojnë më mirë me 2.3% në baza individuale dhe 4.6% mbi bazë grupi, siç tregohet nga shtatë sondazhet e universiteteve të ndryshme, rezultatet e të cilit u publikuan nga gazeta Washington Post. Arsyet pse gratë vënë syzet mbi burrat … dhe në këtë fushë janë:
Burrat bëjnë 45% më shumë transaksione se femrat, thotë profesor Terry Odean i Universitetit të Kalifornisë. Numri i tepruar i transaksioneve në pjesën e justifikon pse meshkujt fitojnë më pak para, thotë ai.
Ndërsa gratë kanë tendencë për të kryer më mirë performanca, sepse ato shpesh në vend të aksioneve specifike, preferojnë të investojnë “shporta” si fondet e indeksit. Nuk reagojnë menjëherë në blerjen e aksioneve të një kompanie vetëm për shkak se ajo “shet” në atë kohë, pa informata të mjaftueshme në lidhje me produktet e saj. Mund të humbasin një mënyrë “të nxehtë” informacion në çdo kohë, por më shpesh për të shmangur gabimet katastrofike.