Raporti i Bankës Botërore dhe FMN-së: Konsiderata për një rritje prej 1,8% të PBB-së në vitin 2013

 

borxhi

Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Banka Botërore në një raport tha se rritja e PBB-së të Shqipërisë ne këtë vit pritet të jetë 1.8% . Në raportin e saj, Bankës Botërore ve në dukje rëndësinë e reformave strukturore dhe reduktimin e borxhit. Banka Boterore dhe FMN-së theksojne se është e rëndësishme që të zbatohet një rregullore nga qeveria e re financiare, qe do të luajë një rol kyç në ruajtjen e stabilitetit financiar në Shqipëri. Për më tepër, duket se borxhi publik është më e lartë se në vendet e tjera në rajon, të tilla si Kroacia, Serbia dhe Maqedonia. Sipas të dhënave nga Ministria e Ekonomisë, borxhi publik është rreth 6.2 miliard, pra 62.4% e PBB-së.

Shteti shqiptar drejtuar per tete vite radhe nga kryeministri Sali Berisha qe la vendit te tij me nje borxh nga me te medhat ne rajon, nje borxh qe do te shtrengoj akoma me shume rypin e popullit shqiptar. ( shenim i redaksise)