Roboti «Wildcat»i aftë për një shpejtësi deri në 26 kilometra në orë!

roboti 44

Gati për fushën e betejës është «Wildcat» ose ndryshe robot “njeri i sertë”, krijimi i Boston Dynamics mund të lëvizë me një shpejtësi deri në 26 kilometra në orë!

“Katër këmbëshi” robot dhe pasardhësi “Cheetah” i të njëjtës kompani, nga studiuesit e Boston Dynamics krijuan dhe zhvilluan robotin e ri “Wildcat” financuar nga Defense Advanced Research Agency Projects (DARPA) e cila bën studime për Ministrinë e Mbrojtjes të Amerikës.

Destinacioni i ashtuquajtur  “macja e egër” janë fusha e luftës ku në ardhmen mund të jetë në gjendje për të transportuar ushtarë dhe furnizime për të neutralizuar kundërshtarët, ndërsa qëllimi i prodhuesve është që roboti të arrijë 100 kilometra në orë! Sa për dallimet me të ngjashme dhe mbresëlënëse roboti “Cheetah”, e cila mund të kandidojë më shpejt se Bold, por roboti “Wildcat” nuk duhet të jetë i lidhur vazhdimisht me një burim energjie, theksojnë studiuesit