Rrezikohemi përsëritje të krizës së 1930

1035

rajani i prere

Gurvenatori i Indisë Raghuram Rajan është i bindur se, po vjen kriza ekonomike globale e ngjashme me atë të vitit 1930. Siç është publikuarnë një intervistë në Capital.gr, guvernatori i Bankës Qendrore të Indisë dhe shefi ekonomist, Raghuram Rajan, paralajmëroi se ekonomia globale mund të përballet me një krizë të re të ngjashme me atë të viteve 1930. Ai është për një bashkëpunim më të madh midis vendeve të zhvilluara për të shmangur një përsëritje të krizës së vitit 2008 me rënien e Lehman Brothers, e cila ishte shkëndija nga të cilat ekonomia botërore ende nuk është rimëkëmbur.

Ashtu siç ndodhi në vitin 1930, mungesa e bashkëpunimit në mes bankave qëndrore dhe me ato bankat anësore që janë të vështirë për të kontrolluar do të çojë ekonominë botërore në një krizë të re, tha Rajan në një intervistë për llogaritë Central Banking Journal.O Rajan, i cili në të kaluarën ka qenë shef ekonomist në Fondin Monetar Ndërkombëtar, u bë i njohur kur ai kishte parashikuar krizën e 2008.

“Rrezikohemi që të ketë përsëritje të krizës në një kohë kur bota është më pak në gjendje të mbajnë koston, tha ai në intervistë. Ndërsa në të kaluarën në vendet shkuan dhe zhvlerësuan monedhat e tyre, me qëllim për të arritur një rritje ekonomike, arma më popullor është lehtësimi monetare “, ka theksuar Rajan. Një simptomë e kësaj çekuilibër është shumë muaj të vështirë, në kontrast me situatën në Eurozonë.

rajan ne focus

Një simptomë të mungesës së ekuilibrit shumë të veshtirëështë eurondryshe nga situata në Eurozonë. Ai tërhoqi vëmendjen për një përsëritje të ndryshimit të tregjeve të mëdha të cilat kanë parë pasojat e kolapsit të Lehman Brothers, në qoftë se investitorët ndjekin fitime më të larta mund të ken një politikë monetare të lirshme nga investimet dhe pozicionet e tyre në të njëjtën kohë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: