Rusët zbuluan se kush donte të vdekur ish kryeministrin Karamanli

1057

karamanli 55

Planin për vrasjen e ish kryeministrit Karamanli është publikuar në median greke edhe në të kaluarën , siç është përmendur në hetimet e bëra në prokurorui të posaçëm publik për këtë çështje. Disa preferuan të planifikonin vrasjen e ish kryeministrit të Greqisë (gjatë kryerjes së detyrës së tij si kryeministër), duke injoruar qëllimish se çfarë kishte ndodhur gjatë qeverisjes  së Kostas Karamanlis së dytë. Pas gjithë kësaj fshiheheshin disa njerëz dhe agjentë te huaja, të cilët dëshironin për të ndaluar (ose t’i frikësonin me çdo mjet) ish kryeministrin e Greqisë Kostas Karamanlis, me qëllim për të ndjekur “këshilla”  të veçanta dhe për t’u shërbyer interesave gjeopolitike mjaft specifike.

Përveç qeverisjes tjetër tragjike të vendit nga Kostas Karamanlis, gabim tragjik i kësaj ishte se në zgjedhjet e fundit, që kishte humbur kishte të preferuar të jetë vetëm dhe të mos thonte të vërtetën e madhe pas këtyre zgjedhjeve, duke lejuar kështu që të ndigjoheshin gjera të çmëndura slogane groteske se “para ka”, qëllimi i të cilit ishte ajo që vendi po përjeton sot.

Kjo, doli pas publicitetit izraelit Mossad, të anglisë MI6 dhe CIA amerikane duke ja paraqitur  Prokurorit të Qarkut Nick Orneraki në lidhje me hetimin e elementeve që janë gjetur për të planifikuar vrasjen e ish kryeministrit Kostas Karamanlis në vitin 2008.

Projekti do të ekzekutohej nga vetë grekët dhe zbatimi i ekzekutimit do të ishte disa ditë pas bllokime të rastit nga task forcës ruse që kishte ardhur në Greqi për të siguruar konfidencialitetin e komunikimeve Prochorof Putin Karamanlis, për marrëveshjen kërcënuese të energjisë, për furnizimi me materiale për VMP-3HEL.

I njëjti dokument i shërbimit sekret EYP përfshin vlerësimet e shërbimeve të fshehta ruse, sipas të cilit “brezi i tanishëm i terroristëve është e kontrolluar nga agjencitë e inteligjencës perëndimore”. Gjithashtu referencë të veçantë është bërë për ekipin e monitorimit të ish kryeministrit ku edhe është vlerësuar se janë përfshirë 20 njerëz, me deklaratën se “nuk i përkasin ​​antiqeverisë”, ndërsa në një monitorim është zbuluar pranina dhe dy njerëzve më të rinj “, “që mendohet të ishin angleze.”

Automjeti që ishte braktisur nga ky grup po hetohen nga agjentët rusë, sipas letrës së shërbimit sekret grek EYP, u gjetën prova në lidhje me regjistrimin e ndjekur rrugën në lëvizje ish-kryeministrit, i cili në mënyrë paradoksale rruga e tij ishte pothuajse gjithmonë e njëjtë … nëpërmjet Attiki Odos, harta, dylbi vrojtimi natës eksploziv C-4, dhe armë Tokarev kallashnikov, materiale të maskuara, materiale kozmetike makiazhi, komunikimi në frekuenca të Policisë dhe materiale të tjera.

Në shënimet kishte dy data të shënuara në ditët e ardhshme pasi ekipi rus i kundërzbulimit kishte identifikuar vrasësit e mundshëm, për të shikuar rrugën kryesore që bënte çdo ditë kryeministri, ku dhe filloi një ndjekje vdekje në rrugën Mesogjiou nga dy makina me agjentë të FSB dhe GRU.

Gjetjet janë transferuar për shqyrtim në qendër të Moskës dhe në bazë të analizave që kryhen shërbimet ruse të zbulimit ishin informuar se aty “u organizua për ndjekjen e planit (Karamanlis), e cila u organizua nga agjencitë e inteligjencës perëndimore me pjesëmarrjen e homologëve në Izrael. Ky projekt është realizuar kryesisht nga grekët. Qëllimi ishte për të kryer sulme kundër objektivave, i projektuar veçanërisht për të shtyrjes ose anulimit të politikës energjetike të vendit.” Disa, duke shërbyer interesave specifike gjeopolitike dhe energjisë, donin ish kryeministrin Karamanlis të vdekur.

Burimi: Arourais

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: