Samaras: “Greqia vuan nga papunësia, ka shifrat më të lartat në Evropë”

871

samaras“Greqia vuan nga papunësia, ka shifrat më të lartë në Europë dhe në histori”, tha kryeministri Antonis Samaras, i cili merrte pjesë në samitin e Bashkimit Evropian. Ndërkohë, Kryeministri grek theksoi se Evropa është kthyer vëmendjen e saj për zhvillimin, ndërsa mungesa është “një problemi numër një” për BE-në, duke krijuar papunësinë, veçanërisht në lidhje me të rinjtë.
“Në Greqi, problemi është edhe më serioze, pasi vuan nga nivele historikisht të larta të papunësisë, më të larta në Europë dhe më të lartë në drejtim të të rinjve. Ju e kuptoni, pra, se takimi i sotëm i liderëve është e rëndësishme, “tha ai. Sipas të dhënave nga Autoriteti Statistikor Grek, shkalla e papunësisë është 26% në tremujorin e katërt të vitit 2012, nga 24.8% që ishte në tremujorin e tretë të vitit të më parshëm dhe 20.7% në tremujorin e katërt të vitit 2011. Kjo është norma më e lartë e papunësisë që nga viti 1998, kur filloi të dhënat në statistikë .Të 27 vendet anëtare janë të ftuar për të adresuar efekte të thella sociale që ka sjellur kriza, sidomos në pjesën jugore të Evropës, të cilat kanë dalë si kërcënimin kryesor ndaj ndërtimit Evropian.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: