Shkenca zbulon një planet “Toke”

kepler

Sipas një reportazhi të New York Times dhe informacioneve të agjensisë  AMPE, zbulimi i një planeti të jashtëm me një madhësi të ngjashme me atë të Tokës mund të jetë lajmi shkencor i vitit. Planeti i quajtur Kepler-186f ka diametër pak më të madhe se Toka dhe është e ashtuquajtura “zonë e banueshme”, që është distanca e duhur nga ylli mëmë dhe mendohet që mund të ketë ujë të lëngshme dhe prandaj mund të ketë edhe jetë. Planeti ndodhet rreth 490 vite dritë larg .