Shkencëtarët: Pritet tërmet i madh prej 9 ballësh në Greqi, Itali dhe Turqi

termeti 44 copy

Shqetësim frika dhe terror ka shkaktuar një raport në gazetën franceze “Le Monde”, me titull: Des Precedent Seismes Sans Historique Sont Possibles En Europe … Tërmetet pa precedent historik janë të mundshme në Evropë! Artikulli shkencor kërkimor i paraqitur nga 50 shkencëtarë, sizmologët dhe inxhinierë, ka paraqitur gjithashtu në hartë rajonet më sizmike sizmike në të gjithë Evropën, si pjesë e aksionit (Harmonizimi rrezikut sizmik në Evropë). Në të përfshihen Greqia, Italia dhe Turqia…

Në këto zona është e mundur që në të ardhmen të përjetojnë pasoja katastrofike nga tërmetet vrasës së shkallës 9 ballë Rihter! Termetet që priten do prekin bvendet si Greqia, Turqia dhe Italia, që janë vende më në rrezik për shkak se është e mundur të përjetojnë tërmetet e përmasave të ngjashme me atë që ndodhi në mars të vitit 2011 në Fukushima në Japoni.