Shqipëria vendi më i korruptuar në Evropë

1583

korrupsioni_drejtesi

2014 e rendit vendin më të korruptuar se asnjëherë tjetër. Fenomeni i korrupsionit në mbarë botën po lulëzon në Kinë, Turqi dhe vende të tjera me një rritje të lartë, thekson Transparency International, duke i kërkuar qendrave kryesore financiare ndërkombëtare qe të bëjnë përpjekjet për të luftuar pastrimin e parave.

Raporti i Transparency International rendit 175 vende në një shkallë nga 0 në 100, duke filluar nga vendet që rezultojnë në më shumë të korruptuar  raportin vjetor publikuar sot botuar me selinë e saj në Berlin, OJQ thotë se vendet si, Sudani, Koreja e Veriut dhe Somalia janë konsideruar vendet më të korruptuara në botë, ndërsa Danimarka, Zelanda e Re dhe Finlanda të cilat paraqiten më pak të korruptuara. Konkretisht vendet e Europës Veriore paraqiten me pak të korruptuara. Danimarka rezulton me 92 pikë nga 100 të mundshme dhe pas saj vijnë Zelanda e Re me 91 pikë, Finlanda me 89 pikë dhe Suedia me 87 pikë

korrupsi-4 shqiperia

Raporti i Transparency International për 2014 rendit 175 vende në një njësi shkallë nga 0 në 100, duke filluar me më të korruptuar dhe që rezultojnë në më të korruptuara. Shqipëria në këtë drejtim zë vendin e 110 duke lënë pas Ekuadorin dhe Etiopinë dhe Kosovën, si dhe ka përpara vendet, Xhibutin dhe Indonezin etj.

Pesë vendet e fundit në këtë drejtim janë vendet si, Sudani i Jugut me 15 pikë, Avganistani 12, Sudani 11, Korea e Veriut 8 dhe Somalia po me 8 pikë

korrupsioni ne focus

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: