Strauss-Kahn konsulent i qeverisë serbe

serbi 44

Do të ndihmojë vendin për të gjetur një rrugëdalje nga kriza ekonomike dhe sociale. Në vendin e një konsulenti do të ndihmojë qeverinë serbe për të gjetur një rrugëdalje nga kriza ekonomike dhe sociale, eshtë punësuar ish-kreu i Fondit Monetar Ndërkombëtar, Dominique Strauss-Kahn, kështu kanë publikuar mediat e vendit të premten. Strauss-Kahn, i cili dha dorëheqjen nga FMN-ja në vitin 2011, pas skandalit seksual në Hotel New York, ku një shërbëtore e akuzoi atë për përdhunim, do të punojë me 15 ekspertë të zgjedhur të tyre, sipas gazetës Blic, më të madhe në Serbi. Qeveria e Serbisë ka njoftuar tashmë se do të kërkojë për të bashkpunuar me konsulentët e huaj dhe siç përmendet atje nuk ishin ekspertë duhura brenda vendit. Emërimi i ish-drejtor i Fondit Monetar Ndërkombëtar do të publikohet ndoshta javën e ardhshme, sipas raporteve zyrtare të zyrës së zëvendëskryeministrit serb e cila u transmetua në CNN. Akuzat kundër Shtraus-Kahn në rastin e përdhunimit të shërbëtores është tërhequr pas zgjidhjes së arritur dhjetorin e kaluar për një shumë ekonomike të pazbuluar. Por ai po përballet me akuza të reja për kodoshllëk në rastet e hetuara nga autoritetet franceze në Lille.