Supër-vullkani në Paqësor kërcënon jetën në të ardhmen

743

Shkencëtarët mendojnë se e njëjta gjë nuk do të ndodhë për të paktën 100-200.000.000 vjet. Në mënyrë të veçantë, hulumtuesit në Universitetin e Utah thonë se “thellësitë” e Paqësorit (3,000 km në thellësi), ka dy shtyllave të mëdha të shkëmbinjve. Madhësia e tyre mund të llogaritet  e barabartë me një kontinent! Shkencëtarët thonë se  këto dy grumbuj janë drejtuar në mantel e Tokës dhe përplasja me njëri-tjetrin ci krijon një zone ku në të ardhmen mund të shkaktojë një ose më shumë eksplodimeve. Shpërthimet të tilla super, siç karakterizojnë ekspertët në të kaluarën kanë shkaktuar zhdukjen masive të specieve në planet.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: