Të burgosurit: Publikoni të gjitha fotografitë

889

letra ne focus

Kërkojmë të publikohen të gjitha fotot nga momenti që Ilia Kareli u fut në burgun e Nigritas. Si një gardian “torturues” e  karakterizojnë të burgosurit ish gardianin e burgut George Tsironi, i cili vra nga Ilia Karelë në burgun Malandrino, ku dhe më pas u gjend i vdekur në qelinë e tij. Të burgosurit e këtij burgu në Nigritas në repartet B1, B2, C1 dhe C2 janë revoltuar dhe janë ngritur në këmbë për vrasjen e të burgosurit shqiptar, që me anën e një letre ata kërkojnë të publikohen të gjitha fotografitë, që nga çasti ku i ndjeri Ilia erdhi në burgun Nigritas ku dhe gjeti vdejken.

Ata kërkojnë që të dalë përgjegjësia e keqtrajtimit dhe të dënohen vrasësit e shqiptarit, ashtu siç u dënua dhe ai. Gjithashtu pretendojnë se ka të dhëna dhe fakte se Ilia Kareli është keqtrajtuar edhe në burgun Nigritas ku u gjend edhe i vdekur.

Letra e plotë e të burgusurve:

“Pas incidentit në burgjet e Malandrinos me vdekjen e gardianit torturues George Tsironi, Ilia Kareli u çua në prokurori për aktakuzë të re. Pas marrjes në pyetje më 27 mars transferohet drejtpërdrejtë në burgjet e Nigritës. I burgosuri ynë i gatshëm për të pranuar pasojat e ligjit dhe dënimit për veprën të cilën ai e kreu u gjykua me vdekje pa shkuar në gjykatë dhe është tashmë i vdekur. Vrasja është bërë direkt me saktësi profesionale. Ilya KARE përveç shenjave të zeza ,  kishte edhe vrima në trupin e tij, një dorë dhe një në zonën e gjoksit, i cili thuhet se e bëri me një objekt të mprehtë, për të cilën nuk është publikuar. Ne duam që të merren masat e nevojshme dhe për të përcaktuar shkakun e vdekjes, ashtu siç është bërë me atë të gardianit . Gjithashtu kërkojmë të publikohen të gjitha fotot nga momenti që ai hyri në burgun e Nigritas. Për të gjetur ata që janë përgjegjës për rrahjen dhe për të dënuar vrasësit ashtu si u dënua dhe Karelisi. Nga të dhënat e reja të lëshuara nga një gardian  dhe nga disa punonjës të arrestuar,  në vend mbajtjen ka akoma dhe tani pika gjaku, ku duket qartë se Ilia Kareli është rrahur dhe në burgun e Nigritas. E vetmja gjë që ne kërkojmë është të ketë drejtësi dhe jo veprimtari fashiste në stil të gjakmarrjes. Jemi këtu dhe ne do të ngrihemi kundër atyre që dëshirojnë për të ndaluar zërin tonë. Le të bashkohemi të gjithë, pra, përtej përkatësisë etnike për ti rezistuar juntës që po ekziston për disa kohë. Të burgosurit e reparteve e B1, B2, C1, C2 të burgut të Nigritës.

 

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: