Toka po kalon krizë …

1157

Temperatura në planetin pritet të prekë në të ardhmen e largët 100 gradë Celsius!

 

toka 5

Sipas gazetës britanike “Independent”, planeti ynë është ne rreth te pesëdhjetat, nëse Ne ne numra kerkojme për të kapur moshën, do të konkludojmë se ka mbetur edhe shumë vite per t’i ardhur fundi i Tokës, pritet ne vitet 2000002013.

Astroviologoi nga Universiteti i Shën Andrew te Skocisë tha: “se jeta në Tokë do të zhduket,  kur te ngrohet gjithnjë e më shumë nga rrezet e Diellit, do të “vloje” oqeanet duke liruar sasi të mëdha të dioksidit të karbonit, si dhe duke shkaktuar vdekjen e bimëve dhe kafshëve. Shumica e llojeve të florës dhe faunës do të zhduket kur Toka do të arrijë 6,5 miliardë vjete jete”

“E ardhmja e larget e Tokes do të jetë shumë armiqësore për jetën,” deklaron studiuesi  O’Malley James, duke shtuar se do të mbijetojnë vetëm disa specie në zonat malore dhe shpella.

Duke përdorur një model kompjuterik studiuesi O’Malley Jakobit dhe ekipi i tij, do të kenë një pamje të organizmave qe do të mbijetojnë, pasi dielli është duke gjithmone dhe me pervelues. Shkencëtarët nxorren si përfundimi se mikrobet mund të mbijetojnë vetëm në kushte ekstreme.

“Nëse ky fenomen do te kete nje rritje me këtë ritëm, atëherë temperatura në Tokë do të prekë të ardhmen e largët 100 gradë Celsius”, thotë shkencëtari britanik O’Malley Jakobit.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: