Tragjedia: 6 të vdekur dhe 16 të zhdukur

 

mbytja 2

Greqi / Gjashtë viktima janë konfirmuar deri tani në tragjedinëe fundit me emigrantët, pas identifikimit të dy kufomave diten e djeshme në Turqi. Hetimet pë ridentifikimin e personave të zhdukur kanë vazhduar edhe sot, sipas raportit të forcave kufitare detare, barka me 38 emigrantë u fundos ditën e premte në orën 2 të mëmgjesit, 10 milie nga Karlovasii Samos. Ndërhyrja e shpejtë e rojeve kufitare të Greqisë bënë të mundur të shpëtojnë jetën e 12 emigrantëve, ku 6 prej tyre janë derguar në ishullin Kio dhe pjesa tjeër në ishullin Samos.

mbytja profil

 

Një nga dy viktimat që u gjënden dje ditën e shtunë i përkasin një fëmijë dhe një të riu, ku mendohet se mund të jetë trafikani turk. Si përfundim kanë shpëtuar jetën 18 emigrantë( 15 burra, 2 gra dhe një fëmijë) Deri tani figurojnë të zhdukur 16 emigrantë të tjerë për të cilën ende vazhdojnë kërkimet.

mbytja 1