Vdekja më ka harruar …

vdekja ne focus

I lindur në vitin 1835…është sot 179 vjeç? Këpucar në pension nga India veriore, bëhet fjalë për z. Mahashta Mûrasi, që pohon se ka lindur në janar të vitit 1835, duke e bërë atë njeriu më i vjetër në Tokë. Sipas zyrtarëve indian, njeriu ka lindur në Bangalore më 6 janar 1835 dhe ka jetuar në Varanasi që nga viti 1903. Atje ai ka punuar si këpucar deri në vitin 1957 kur në moshën 122 doli në pension.

“Unë kam shpenzuar shumë kohë i gjallë, nipërit e mbesat e mi kanë vdekur prej vitesh,” shpjegon Murasi. “Disi vdekja më haroi … dhe tani pothuajse është se nuk ka asnjë shpresë për të vdekur. Shikoni statistikat, shikoni të dhënat.  Pothuajse askush nuk vdes në 150 vjeç dhe aq më shumë në 170! Në “këtë pikë unë mendoj unë jam i pavdekshëm.”

Certifikata e lindjes e Murasit ka të bëjë me identitetin,  konfirmuar versionin, por për fat të keq nuk ka asnjë provë mjekësore që mund të verifikojë atë. Mjeku i fundit i cili vizitoi Murasi vdiq në vitin 1971, kur ka pak informacion për ekzaminim paraprak mjekësor.