Vetëm 2 % e grekëve jane të kënaqur nga ekonomia

820

ekonomia 55

 

Rreth 98% e grekëve dhe 72% e qytetarëve të BE-së janë të pakënaqur në lidhje me situatën e ekonomise se tyre “të varfër” kombëtare, sipas një sondazhi të Eurobarometrit publikuar sot në Bruksel. Sondazh është kryer në pranverë dhe në veçanti në Greqi gjatë periudhës 11-25 maj, si dhe në te gjitha vendet qe jane anëtare të BE

Sa i përket situatës në mënyrë të veçantë të familjes së tyre, 78% e grekëve dhe 35% e qytetarëve të BE-së besojnë se gjërat janë “kes “, ndërsa 58% e grekeve beson se situata e tyre personale në punë është e keqe .

Përsa i përket pritjeve të tyre për dymbëdhjetë muajt e ardhshëm, 62% e grekëve beson se situata ekonomike do të permisohet, në krahasim me Eurobarometrit  i nje viti të mëparshëm (2012), ndërsa në të BE-së, vetëm 11% shpreh të njëtjën pikpamje, nga 6% që ishte në krahasim me anketën e mëparshme.

Për grekët dy çështjet kyçe me të cilat përballet vendi është papunësia (65%) dhe statusi ekonomik (49%), kur BE-ja përqindjet përkatëse janë 51% dhe 33%. Në një nivel personal, grekët konsiderojnë se çështjet kryesore shqetësuese për ta është situata ekonomike (31% në 18% në BE), taksat e larta (30% në 16% në BE), papunësia (27% në 22% në BE-ja) dhe shtrejntësia (28% deri në 41% në BE).

Për më tepër, në përputhje me anketën , 90% e grekëve nuk besojnë qeverinë e tyre (71% në BE), ndërsa një pikëpamje të ngjashme në parlamentin e vendit 89% e grekëve (68% në BE) . Lidhur me partitë politike në vend kanë besim vetëm 4% e grekëve dhe 16% e qytetarëve të BE-së. Ne BE-së nuk u besojnë 80% e grekëve dhe 60% e qytetarëve në BE

Në të njëjtën kohë, 68% (10% përmirësim në krahasim me Eurobarometrit mëparshëm) e grekëve besojnë se e keqja është ende që do të vijnë në aspektin e ndikimit negativ të krizës në tregun e punës. Në BE, 55% e qytetarëve të shprehur pesimizmin e ngjashme (përmirësimi i 7% mbi të Eurobarometrit të mëparshëm). 68% e grekëve dhe 35% e qytetarëve të BE-së thonë se situata e tanishme nuk i lejojnë ata të bëjnë plane për ditën e ardhshme dhe të jetojnë dite për ditë …
Këtë e pëlqejnë %d blogues: