Viktimat e dhunës 33% e grave evropiane

gruaja ne focus

33% e grave evropiane kanë qenë viktima të dhunës fizike ose seksuale që në moshën 15 vjeç, ndërsa një në dy gra që punojnë kanë përjetuar ngacmim seksual. Këto janë disa të dhëna nga sondazhi i fundit evropian, e cila ishte në qendër të diskutimeve të Komitetit për Barazi të Parlamentit, që përkon me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas.

62 milionë gra të dhunuara në Evropë

Në Evropë gratë e dhunuara arrijnë në 62 milionë. Dhuna ndaj grave ndodh shpesh dhe, rrallë është publikuar, por  dhe rrallë arrin kjo dhunë në drejtësi. Dhuna ndaj grave nuk është një fenomen i izoluar . Këto janë fakte që duhet të na detyrojnë për të parë politika gjithëpërfshirëse për të adresuar këtë fenomen, ishte supozimi i përbashkët i parlamentarëve femra që morrën në Komisionin Parlamentar të Evropës