Vlera e Realit, sa buxheti i shtetit shqiptar

reali

Në renditjen e publikuar prej revistës, gjigantët spanjollë u vendosën në krye të listës, e cila merr parasysh vlerën e aseteve, marketingut, futbollistëve, pronave në zotërim të klubit, kapitalet, detyrimet, të drejtat televizive, përfitimet nga pozicionet në kampionate e kupa të Europës dhe të dhëna të tjera financiare.

Në total, vlera totale e Realit u përllogarit në 3,3 miliardë dollarë, lehtësisht inferiore ndaj 3,8 miliardëve, që përbënë buxhetin e shtetit shqiptar për vitin aktual.

Në vendin e dytë pozicionohet Manchester United, ndjekur nga Barcelona.

Kjo është renditja e “Forbes”, për 20 klubet me vlerën më të lartë në botë, e shprehur në milionë dollarë.

1. Real Madrid           3. 300

2. Manchester United  3. 165

3. Barcelona              2. 600

4. Arsenal                 1. 326

5. Bayern Munchen     1 .309

6. Milan                       945

7. Chelsea                   901

8. Juventus                  694

9. Manchester City        689

10. Liverpool                651

11. Tottenham             520

12. Schalke 04             498

13. Borussia Dortmund  456

14. Inter                      401

15. Lyon                      368

16. Corinthias               358

17. Napoli                    330

18. Hamburg                300

19. Marseille                285

20. Newcastle               263