Xhorxh Soros: Gjermania triumfoi, por BE-ja po vdes !

1040

soros 55

Për Gjermaninë në betejën kundër eurokrizës ka biseduar investitori i njohur Soros  “Gjermania ka shkaktuar një makth,” tha ai. Gjermania ka shkaktuar një makth ku viktimat po vuajnë nga përvoja së politikave aktuale, aq sa dhe Bashkimi Evropian  rrezikon shkatërrimin e madh, paralajmëroi miliardieri Xhorxh Soros në një fjalim në Kiel.

“Tani që kriza e euros ka mbaruar, Gjermania del fituese. Por këto janë për fitore të kushtueshme që më mirë do të ishte shmangur. Gjermania është vendi me vlerësim të lartë dhe është përgjegjës për gabimet e saj ku dhe duhet të pranojë për t’i korrigjuar. Nuk është e lehtë të pranosh dhe të korrigjosh gabimet e tuaja. Nëse Gjermania do të vepronte kështu, atëherë do të fitojë mirënjohjen qëndrueshme të pjesës tjetër të Evropës. Nëse jo, atëherë gjërat do të bëhen shumë më keq. Gjermania ka krijuar një makth te viktimat e të gjallëve, falë përvojës aktuale të politikës dhe të zgjuarësisë. BE-ja është projektuar si një bashkim vullnetar i pjesës sovran dhe i pavarur i shteteve, sovranitetit të tyre për të mirën e përbashkët.  Kjo, megjithatë, u kthye në një marrëdhënie jo të barabartë ndërmjet kreditorëve – debitorë në natyrë. Kur një vend debitor është përballur me vështirësi, vendet kreditore kanë dorën e sipërme. Rregullat që janë miratuar thjesht përjetësojnë këtë situatë. Por kjo është politikisht e papranueshme dhe ka fuqinë për të shkatërruar tërë BE “, theksoi Soros.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: