“Zhduket» Boeing 777 me 239 pasagjerë

1035

boingu fjala jone

Kina , Vietnami, Filipinet, Singapori dhe Malajzia në kërkim për gjurmët e avionit, shpresa  për shpëtuar e 239 pasagjerë është shuar. Pekini u vonua tetë orë për të informuar se ka humbur avioni. Errësira ka detyruar autoritetet për të ndaluar kërkimet ajrore. Boeing B777 -200 kishte 227 pasagjerë si dhe 12 anëtarë të ekuipazhit, që figurojnë të zhdukur që nga ora 02:40 së ditë së sotme, ndërsa ai kishte rreth dy orë më herët ( 12:21 ) që ishte nisur nga Kuala Lumpur për  në Pekin .

Kina,për arsye të panjohur me tetë orë vonesë ka bjoftuar se nga kulla e kontrollit ka humbur lidhjet me avionin. Që nga koha kur Pekini dha sinjalin se avioni janë hedhur në kërkim edhe autoritetet e Malajzisë, Singaporit, Vietnamit dhe Filipinet për të gjetur Boeing.

H Malajzia ka dërguar katër anije në rajon dhe tre helikopterë, ndërsa ushtria e Filipineve dërgoi tre anije lufte dhe një avion. Deri tani autoritetet e këtyre vendeve janë shmangur pranimit për rrëzimin e avionit, që ende nuk është ulur në një aeroport në një kohë që karburanti ishte  mjaftueshëm për vetëm për 7 orë fluturim.

Agjensia e Transoprtit Airlines e Malaisisë njoftoi se në bordin e paragjerëve ndodheshin 153 kines, 38 fëmijë Malaisesë, 12 indonezianë, 6 australianë, 4 amerikanë (dhe një fëmijë), 3 francezë, 2 Zealande e Re, 2 Ukrainas, 2 Kanadezët, 1 Ruse, 1 Italian, 1 Tajvaneze, 1 Holandeze dhe 1 Austriak. Në të njëjtën kohë Aeroporti Pekini ndodhen të afërmit dhe miqtë e 239 udhëtarëve, të cilët janë të shqetësuar për fatin e njerëzve të tyre, pa marrë ende edhe një përgjigje zyrtare nga buzët e autoriteteve.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: