Category: Emigracioni

Greqi, pyetje dhe pergjigje rreth problemeve të emigrantëve

Fatos Malaj në bashkëpunim me redaksinë e gazetës u përgjigjet disa pyetje të emigrantëve që kanë të bëjnë me problemin e legalizimit në Greqi Kam leje...

MARRËVESHJA RUKA – ARSENIS E ’98-tës DHE GJUHA SHQIPE NË GREQI

  Abdurahim Ashiku/  Një autor, shkrimtar e poet, nismëtar që gjuha shqipe në mërgim të mësohet së pari në familje për tu shtrirë më tej edhe në...

Shkencëtarja më e re në Harvard, mesazh për shqiptarët!

Studentja Detina  Zalli në një video prej 4 minutash, publikuar në rrjetin social, shkencarja e re shqiptare nga Amerika dërgon një mesazh shoqëror, ku thekson...

Iniciativa e për emigracionin ilegal

Në Maltë dhe Itali shkon ditën e hënë kryeministri grek Samaras, ku do të takohet së bashku me homologët e tij italianë dhe malteze për të pëtballuar...

Ndalohen 21 emigrantë klandestinë në kufirin greko-shqiptar

Prej vitesh Greqia është kthyer një hambar grumbullimi të emigrantëve klandestinë, duke u mbajtur në ish garnizonet ushtarake, por të kthyer në kampe...

Politikë e përbashkët greko-italiane për emigracionin e paligjshëm

Emigracioni i paligjshëm sa vjen dhe po bëhet më problematik se kurrë në BE, më shumë kjo për Italinë, Greqinë Spanjën apo Portugalinë. Tragjeditë e fundit...

Një lamtumire për ty shok. Një lamtumirë për të gjithë ata të cilët “janë zhdukur”

Shpallje e anëtarëve  të burgosur “Qelizat e Zjarrit” Anëtarët e burgosur të organizatës  Qelizat e Zjarrit: Marjan Kola nuk  ishte shoku ynë, por ishte...

“Fiasko” operacioni ndaj dy shqiptareve, vlera 1 milion euro

Madje që nga marsi i 22 ku arratisen nga burgjet e Trikalles, te ndjekur nga dy helikopterë, gjashtë skave te forcave kufitare detare, dhjetëra forca te nderhyrrjes...

Amnesty International: “Karton te kuq” Greqise për migrantët

  Nje praktike te rrezikshem perdorin  autoritetet greke ndaj emigranteve, dhe kundër grupeve të refugjatëve, te cilet jane përpjekur për të hyrë në Greqi...

Human Rights Watch: “Policia greke dhunon emigrantët” “Të gjithë te zinjte jashte” bertasin policet në autobus, pasagjerët duartrokasin

  Slap është Policia greke dhe “Xenios Zeus” nga raporti i organizates Human Rights Watch i titulluar: “Mysafirët e padëshiruar”: “Policia greke...