GREQI: 21.4 MILIONË EURO MBËSHTETJE FAMILJEVE PËR FATURAT E ENERGJISË ELEKTRIKE VAZHDOJNË EDHE NË SHTATOR

Ministria e Mjedisit dhe Energjisë njoftoi sot vazhdimin e masave mbështetëse për faturat e energjisë elektrike edhe muajin e ardhshëm. Konkretisht, për muajin shtator, subvencionet për energjinë elektrike në tarifat familjare dhe për të gjitha shërbimet kryesore dhe jo të banimit, pa kritere të ardhurash dhe pavarësisht ofruesit, janë strukturuar si më poshtë: Për konsumet […]

Lexo Më Shumë

Tarifa sociale në Greqi / Faturat e energjisë elektrike: Kush ka të drejtë për energji elektrike të lirë – Si të aplikoni

Faturat e energjisë elektrike: Ndryshimet e ardhshme dhe tarifa e re sociale Përfituesit që i bashkohen K.O.T. duhet të plotësojë kushtet e mëposhtme për secilën kategori: Kategoria C.O.T. A: Kjo kategori përfshin ata që plotësojnë kriteret për marrjen e të Ardhurave të Solidaritetit Social (SSI): i. Vlera totale e pasurisë së paluajtshme të ekonomisë familjare […]

Lexo Më Shumë

Çmimet e energjisë elektrike në Greqi: Këto janë tarifat në detaje nga kompanitë për shtator 2023

Kompanitë e energjisë elektrike publikuan tarifat e energjisë elektrike për muajin shtator. Faturat e detajuara për kompani: Tarifa e energjisë elektrike është 15.5 cent për kilovat/orë për konsum deri në 500 KWh dhe 16.7 cent për konsum mbi kufirin. Tarifa natën do të jetë 11.4 cent. Protergia ofron Value Plus me 9,46 cent/KWh, Vlera Rezidenciale […]

Lexo Më Shumë

Shqipëria marrëveshje financiare me Gjermaninë dhe Francën për reformën në sektorin energjetik

Shqipëria ka nënshkruar një marrëveshje financiare lidhur me reformën për sektorin energjetik në vend, që do të sjellë rritje të eficencës së sektorit të energjisë dhe rimodelimit të tregut të brendshëm vendas. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku tha se kjo marrëveshje financiare do të sigurojë akses të barabartë për të gjithë pjesëmarrësit në […]

Lexo Më Shumë

Kriza energjetike: “Më e keqja nuk ka ardhur ende për Evropën”. Katari paralajmëron për mungesat e naftës dhe gazit

Ministri i Energjisë i Katarit paralajmëroi sot se “më e keqja nuk ka ardhur ende” në lidhje me mungesën e naftës dhe gazit në Evropë dhe argumentoi se një dimër i ngrohtë në muajt e fundit kishte lejuar që të shmangeshin problemet më të rëndësishme. “Nëse ekonomia fillon të mbinxehet në vitin 2024 për shkak […]

Lexo Më Shumë

Për shqiptarët në Greqi : Dorëzimi i deklaratave tatimore është shtyrë deri më 31 korrik

Dorëzimi i deklaratave tatimore të vitit 2023 shtyhet deri më 31 korrik 2023, sipas një vendimi të firmosur nga zëvendësministri i Financave, Apostolos Vesyropoulos. Në njoftim thuhet: “Kujtohet se pagesa e këstit të parë të tatimit mbi të ardhurat duhet të bëhet brenda datës 31 korrik. Qeveria, duke ndjekur vazhdimisht një politikë tatimore me karakter […]

Lexo Më Shumë