50 EURO KOSTOJA E VOTËS – A DO TË VOTOJË DIASPORA NË 2025?

Ilirjan Celibashi, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, thotë se vota e Diasporës nuk do të realizohet në vitin 2025 nëse Kuvendi nuk përmbyll ndryshimet për Kodin Zgjedhor brenda këtij sesioni parlamentar. “Palët të interesuara për votën e diasporës. Kuvendi i Shqipërisë t’i përmbyllë ndryshimet të paktën për këtë çështje brenda fundit të muajit korrik, nëse nuk […]

Lexo Më Shumë

KINA DHE GJERMANIA FORCOJNË MARRËDHËNIET DYPALËSHE, KONFIRMOHET NË TAKIMIN XI JINPING-OLAF SCHOLTZ

Nga Artur Nura / Sa më shumë që koplikohen zhvillimet globale dhe interesat antagoniste në rajone të ndryshme të globit, aq më shumë rëndësi merr roli gjeopolitik dhe diplomatik i Kinës në botë, por në mënyrë të veçantë ky rol bëhet më i lexueshëm në raportet Kinë – Europë dhe vendet përkatëse përbërëse të kësaj […]

Lexo Më Shumë

PO NE, ÇFARË PO BËJMË?!

Agim Basha./ OPINION. Ndërkohë që kryeministri grek Mistotakis (mbase kërkon të bëhet kumbar), kërkon me insistim të kalojë në mënyrë të përshpejtuar ligjin e martesës brenda gjinisë dhe klauzolat që përfshin ai, siç janë birësimi dhe kujdesja për fëmijët e adoptuar etj. Fermerët grek zbresin me traktor dhe mekanikë bujqësore nëpër akset kryesore nacionale, duke […]

Lexo Më Shumë

MEDIA FRANCEZE JEHONË VENDIMIT TË “KUSHTETUESES”: MARRËVESHJA PËR EMIGRANTËT NGJALL ZEMËRIM NË TË GJITHË

Marrëveshja mes Italisë dhe Shqipërisë për emigrantët dhe vendimi i Gjykatës Kushtetuese shqiptare për miratimin e saj, ka bërë jehonë dhe në mediat e huaja. E radhës që i ka dedikuar një artikull kësaj çështjeje është media franceze ‘RFI’ duke thënë se marrëveshja ka ndezur zemërim midis politikanëve në të dy vendet dhe grupeve të të drejtave të […]

Lexo Më Shumë

GJYKATA KUSHTETUESE SHTYN VENDIMIN PËR MARRËVESHJEN RAMA – MELONI PËR EMIGRANTËT

Gjykata Kushtetuese ka shtyrë për në 24 janar në orën 11:30 seancën e radhës në lidhje me kërkesën e paraqitur nga 30 deputetë të opozitës për të shpallur të papajtueshme me Kushtetutën marrëveshjen mes kryeministrave Rama dhe Meloni për çështjen e emigrantëve. Kushtetuesja ka kërkuar nga mazhoranca të sjellë dokumentin që vërteton se kjo marrëveshje […]

Lexo Më Shumë

NJË SHOQËRI E NDARË : LIRIA E FJALËS DHE POLARIZIMI NË KOMUNITETIN SHQIPTAR NË GREQI

Nga JULI NDRIKO / Në të kaluarën, shqiptarët në Greqi kanë përjetuar sfida dhe pengesa për të ruajtur dhe kultivuar identitetin e tyre kombëtar dhe kulturor. Sot, një sfidë tjetër është shtuar në këtë listë: polarizimi dhe censura e lirisë së fjalës brenda komunitetit shqiptar në Greqi. Edhe pse bashkimi dhe dialogu janë vlera themelore, […]

Lexo Më Shumë