Category: Sociale

Letra e një babai drejtuar vajzës së tij: “Eja, vajza ime e vogël, më shpesh tani që jam akoma këtu”

Letra e një babai për vajzën e tij: Nuk ka asnjë që nuk është i pavdekshëm. Edhe prindërit tanë. Për sa kohë që njerëzit tanë janë afër nesh, ne priremi...

The Economist: Shqipëria do të tkurret në 26% deri në vitin 2050

Plakja e popullsisë vazhdon të jetë një problem mjaft shqetësues për Shqipërinë dhe për të gjitha vendet e Ballkanit, sidomos në planin afatgjatë. Dy shkaqet...

Bashkia e Tiranës fal qiranë për banesat sociale dhe ambientet publike

Bashkia e Tiranës ka vendosur të heqë qiranë për familjet në banesat sociale. Kryebashkiaku Erion Veliaj tha se falja e qirasë do të jetë për muajt mars dhe...

Shqipëria do zbresë në 512 mijë banorë. Meta: Ky është “rreziku i vërtetë rus” që i kanoset vendit!

Sipas parashikimeve të Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB), Shqipëria në vitin 2100 nuk do të ketë më shumë se 512 mijë banorë. OKB është detyruar...

Emigracioni nuk kursen as intelektualët e lartë

Vitet e fundit është rritur interesi për të studiuar në degët e informatikës. Shifrat e INSTAT flasin për rritje të numrit të studentëve për Teknologji...

Këto janë emrat që nuk duhet të klikoni në internet (foto)

Cilët janë emrat “e rrezikshëm” për sigurinë e kompjuterit tuaj? Shumica (nëse jo të gjithë) prej nesh do të kenë shtypur disa emra, veçanërisht...

Eurostat: 19,000 shqiptarë kërkuan azil në BE në vitin 2018

Instituti Europian i Statistikave ende nuk ka publikuar asnjë të dhënë në lidhje me aplikimet për azil në vendet e BE-së për vitin 2019. Sa i përket vitit të...

Askujt nuk i plas…Shqipëria po shuhet, trondit Banka Botërore…

Së paku deri më vitin 2050 shqiptarët që do të emigrojnë do të jenë në nivele shumë më të larta se ato që do të zgjedhin të rikthehen për të jetuar në...

Studimi: 84% e popullsisë duan të largohen. Shqipëria rrezikon të mbetet pa shqiptarë

Sipas një studimi të vitit 2019 rreth 84% e shqiptarëve duan të largohen nga Shqipëria. Trendi i largimit nga vendi është në rritje, përkatësisht me 5% nga...

INSTAT : 1.2 milionë shqiptarë të larguar në 2019, nuk u kthyen 21%

INSTAT: Rritet numri i qytetarëve që largohen, shtohen dhe prurjet e të huajve 1.2 milionë shqiptarë kanë dalë nga vendi gjatë 2019-s Numri i qytetarëve...