Category: Kulture

“Love”, produksioni shqiptar pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në SHBA

Produksioni kinematografik shqiptar me titullin “Love” apo “Dashuri”, një film me metrazh të gjatë me regji të Dionis Papadhimitrit dhe me financim të...

A.Dingo dhe F. Thaci, kuratorët e Muzeut Kombëtar Ikonografik “ONUFRI”

Fatmir Thaci dhe Agron Dingo janë restauratorët e pare dhe kuratorë që punuan në fushën e muzeumeve  në Berat.Puna e tyre në fushën e studimeve dhe...

Shpresa të reja për një rezultat kreativ…

RUDINA PAPAJANI/ ARGUMENT – Kur flasim për të ardhmen duhet të vlerësojmë motivin se ku duhet të fokusohemi. Ku duhet të ecim. Kjo të bën brenda vetes...

TEATRI KU SHQIPTARËT SHIKONIN TË VËRTETAT BRENDA QËNIES SË TYRE

Dr. Luan Zyka (Ish-Sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë së Kulturës ) Në pranverën e vitit 2002, kur emërova Sekretar Përgjithshëm i Ministrisë së...

Aleksandër Vreko, artisti që portretizoi portrete të figurave të shquara

Nga piktori Agron Dingo/ Karriera e Aleksandër Vreko si piktor nga natyralizmi në abstraksion është tipike në veprat e tij, peisazhet  e qytetit  të Beratit ...

Zbulimi: Ja kush ishin ndërtuesit e Stonehenge !

Sipas një kërkimi më të ri shkencor një goditje do t’i bëjë gjërat më keq për krenarinë tradicionale britanike. Ndërtuesit e monumentit të famshëm...

“Me një baba si Fadil Kujofsa dhe motrën Lisa, ishte e pamundur mos të ndikohesha”, Fatjoni i Kuqézëve rrëfen përvojat në aktrim

Sapo ka përfunduar Universitetin e Arteve dhe emri i tij ka zënë vend mes kastës së përzgjedhur të aktorëve të serialit “Familja Kuqézi”. Mbase as vetë...

Agron Dingo : Restaurimi i dy periudhave ne afreskun e kishes se Shën Mitrit, lagja Kala në Berat 1983-2018

Agron Dingo  /  Restaurimi në vitin 1983 në Berat. Përshkrimi i restaurimit dhe konservimit  të pikturës  murale të vitit 1607 në  Kishën e Shen Mitrit ...

Në një pemë të kalbur, bëri një bibliotekë për të gjithë lagjen

Ka njerëz që mund të bëjnë gjithçka nga asgjëja. Ata u quajtën magjistarë. Sot i quajmë artistë dhe ne i detyrohemi shumë. Një prej tyre artistëve është...

Në Athinë prezantimi i librit “Miqësi e Trazuar” i Bashkim Zenelit. Ish ambasador i Shqipërisë në Greqi

Libri “Miqësi e Trazuar”  Greqia në kujtimet e ambasadorit, është libri i fundit i ish ambasadorit të Republikës së Shqipërisë në Greqi gjatë viteve...