Category: Shkencë

NASA: Misioni DART i suksesshëm – Ndryshoi orbitën e asteroidit dhe shpëtoi Tokën! (Video)

Anija kozmike që NASA dërgoi për t’u përplasur një raketë me një asteroid muajin e kaluar ku arriti të rrëzojë shkëmbin hapësinor nga orbita e saj...

Ferid Muradi, shqiptari që nga pjatalarës arriti të marrë Çmimin Nobel për Mjekësi

24 vjet më parë, Dr. Ferid Muradi pranoi Çmimin “Nobel” për Mjekësi, në një ceremoni të bukur, ku tregoi edhe për prejardhjen e tij shqiptare. Po ju sjellim...

Studimi i ri tregon se robotët e trajnuar me inteligjencë artificiale (AI) u bënë racistë dhe seksistë

Ndërsa miliarda investime derdhen në robotikë, studiuesit që kryen studimin shqetësohen për ndikimin që mund të ketë në shoqëri. Si pjesë e një eksperimenti...

Ushtarët Robocop po vijnë

Pas zgjedhjeve, francezët janë gati të ndryshojnë të dhënat në forcat e armatosura, pasi të ketë përfunduar hulumtimi për zhvillimin e ushtarëve të...

Shkencëtarët tregojnë se kur mund të vijë fundi i botës

Yjet lindin, jetojnë dhe vdesin. Dielli nuk është i ndryshëm, dhe ai do të ‘vdesë’ një ditë. Ndërsa disa të tjerë mendojnë se dielli ka ekzistuar para...

Objekt misterioz, shumë i ndritshëm që shkëlqen në galaktikën tonë – Astronomët nuk kanë parë kurrë diçka të tillë

Astronomët që hartojnë valët e radios në univers kanë zbuluar një objekt misterioz në galaktikën tonë që, për njëfarë kohe, emetonte një sasi gjigante...

Një asteroid i madh do të kalojë pranë Tokës më 18 janar

Një kalimi i tij i mëparshëm nga Toka ishte në vitin 1933 në një distancë prej 1.1 milion kilometrash, ndërsa orbita e saj rreth Diellit zgjat 1 vit e 7 muaj në...

Teleskopi hapësinor roman Nancy Grace në 2027 do të kërkojë planetë të banueshëm

NASA ka njoftuar se ka përfunduar me sukses një nga synimet më kritike në projektimin dhe mirëmbajtjen e teleskopit hapësinor roman Nancy Grace. Bëhet fjalë për...

STUDIMI: Qytetërimi njerëzor do të shembet në 2040

Një studim i ri i bazuar në të dhënat e vitit 1970 tregon se cilësia e jetës dhe popullsisë së Tokës do të bjerë ndjeshëm në vitin 2040, përgjegjëse për...

Një flakë gjigante në sistemin diellor, ekspertët kërkojnë burimin ( Foto)

Shkencëtarët po kërkojnë burimin e një flake gjigante në sistemin tonë diellor, me shpresën se kjo do të ndihmojë të kuptohen më mirë shpërthimet e rrezeve...