Category: Emigracioni

Evropa kthehu Shqipërisë me forcë 23.150 shqiptarë

Për vitin 2020,  rreth 396 000 shtetas të vendeve të treta janë urdhëruar të largohen nga BE. Shqipëria u rendit vendi i tretë për nga numri i shqiptarve të...

Emigracioni i lartë, Shqipëria po “korr” pasojat e mungesës së investimeve

Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) vuri në dukje se, nëse nuk hartohen politika për të adresuar emigracionin dhe shkallën në rënie të...

NENSHTETESIA GREKE! HAPET PLATFORMA E RREGJISTRIMIT PER TESTIMIN E HISTORISE, GJUHES DHE GJEOGRAFISE

Provimet e nënshtetësisë: Është në funksion platforma elektronike për paraqitjen e aplikimeve për marrjen e certifikatës së përshtatshmërisë së...

Reagon Komunitetit Shqiptar të Selanikut kundër komentit racist të gazetarit z. Nikolaos Evangjelatos.

Sot me anën e një letre ka reaguar Komuniteti Shqiptar i Selanikut. Njoftimi është bërë nga vetë kryetari i Luan Zyka. KOMUNITETI SHQIPTAR I SELANIKUT LETËR...

FRONTEX : Ka një rritje të ardhjeve të emigrantëve të paligjshme në BE

Rreth 200,000 ardhje të paligjshme të emigrantëve u regjistruan në Bashkimin Evropian vitin e kaluar, numri më i madh që nga viti 2017, njoftoi sot Frontex. Numri...

GREQI/ 28-vjeçari : Si u dënova me 142 vjet burg, ndërsa shpëtova 33 persona…

Historia e Muhamedit dhe udhëtimi për në Greqi Mohammad Abid Hanat lindi në vitin 1993 (28 vjeç) në Mokadishu, Somali dhe humbi babanë e tij në moshë të re....

Greqi / Ambasada Shqiptare : Shërbime konsullore edhe për të dënuarit tanë !

E konfirmon edhe vetë ambasadorja Luela Hajdaraga Tashmë shërbimet konsullore dalin jashtë mureve të konsullatës dhe bëhet fjalë për shqiptarët e dënuar që...

Piktori Dëfrim Hasa: Kodi njerëzor përtej kornizave të një pikture

Kristo Dëfrim Hasa ka ecur me hapa të matur e pa bujë në fushën e artit, ashtu siç iu ka hije artistëve të mirëfilltë. I lindur në qytetin e Gramshit në...

EUROSTAT: Pesë shtetet që dhanë më shumë leje qëndrimi për shqiptarët në 2020-n

Në total në vitit 2020 shtetet e Bashkimit Europian dhanë 37.6 mijë leje qëndrimi për herë të parë për shtetasit shqiptarë. E para renditet Italia, me 13,059...

Sëbashku për gjuhën SHQIPE

Tek kjo gjuhe ku njohem, legjendat, stergjyshët tane, nenen – baben, pragun e vegjelise. Lefteri Metkaj / Ne vijim te mesimin te gjuhes shqipe ne piken shkollore...