Category: Kryesore

R. GORO: Kujdes! “Fake News-i”, jo rrallë “fuck” edhe vetë atë që e promovon…

Për fillim, dy shënime shpjeguese: 1)Fake news = lajme të rreme, është një lloj i gazetarisë së verdhë dhe propagandës që mëton dezinformimin e qëllimshëm...

Greqi, emigrantët erdhën të papunë, por kthehen pa pensione

Focus News / Tragjedia e shqiptarëve në Greqi ende vazhdon për arsye të krizës shumë vjeçare. Një problem i madh për shqiptarët në Greqi është dështimi...

Banka Botërore: 32.5% e shqiptarëve jetojnë jashtë vendit

Çereku i popullsisë shqiptare jeton jashtë vendit Edhe pse gjithmonë për këtë çështje ka pasur debate, veçanërisht sa herë që vendi gjendej në prag...

Integrimi dhe asimilimi, 230 mijë kanë marrë statusin ligjor.

Focus News  /  Historia e emigracionit në Greqi dhe përvoja aktuale e politikave të emigracionit kanë formuar shumë kushtet kontradiktore dhe të tensionuara në...

Studim: Grekët i konsiderojnë emigrantët si “kërcënim” për vendin

Studimi i kryer nga Qendra Kombëtare për Kërkime Sociale (EKKE) tregon se qytetarët grekë ndjejnë “kërcënim” dhe nivelin kulturor. Sipas rezultateve...

Në një vit: 48 mijë shqiptarë morën shtetësi greke dhe atë italiane

Sipas Eurostat, grupi më i madh që aplikoi për shtetësi brenda Bashkimit Evropian janë shqiptarët. Agjencia Evropiane e Statistikave vëren se ka një rënie të...

Emigrantët që kaluan Mesdheun dhe profili i tyre

IOM: Kush janë emigrantë? Profili demografik dhe niveli arsimor i refugjatëve dhe migrantëve? Informacioni mbi profilin demografik dhe nivelin arsimor të...

OKB-ja: Emigrantët kanë të drejtë të gëzojnë respektin, mbrojtjen e të drejtave të tyre ekonomike, sociale dhe kulturore…

Në BE, integrimi kuptohet si “procesi dyanësh në të cilin si emigrantët ashtu dhe shoqëria pritëse kanë disa të drejta dhe detyrime. Ky proces përfshin...

Emigrantët mbi 1 miliardë dollarë në Shqipëri për 2015

Kontributi i emigrantëve në ekonominë shqiptare ka qenë i pamohueshëm për më shumë se dy dekada. Qendra Kërkimore Ndërkombëtare (Pew Research Center) ka...

Studimi evropian: 83% e grekëve nuk i duan emigrantët në vendin e tyre

Janë këto studime të këtyre viteve që nxjerrin në pah realitetin në Greqi, studime të cilat kohët e fundit sa vjen dhe po shterojnë, një thesar që duhet të...