Category: Kulture

Athinë : Festivali i Dytë Kënga Jonë në Emigracion

Përse nuk pronocehet asnjë nga mediat? Një indiferentizëm i tillë ka vite që po mbizotëron mbi mediat tona të akredituara në Greqi, një sëmundje e...

Krimi që po rënon Piramidën

Piramida dikur ish një nga godinat më të bukura e më të mëdha të vendit, sot kthyer në një gërmallë. Ish-muzeu “Enver Hoxha” që pas katër vite pune...

Greqi: Kosova merr dy çmime speciale në WLS

Sose BARAJKTARI  –  Në Greqi u zhvillua gara ndërkombëtare e bukurisë për talentët e fëmijëve “World Little Supermodel 2015”. Morën pjesë fëmijët...

Arti buron nga shpirti dhe duhet të dhurojë gëzim dhe lotë

Agron Mema, intervistë me këngëtaren dhe autoren e shumë teksteve dhe kompozimeve zonjën Marjeta Vjerri… Mes një brenge që i ka lënë gjurmë në shpirt...

Kënga është jeta ime

“Siç e dini këtu gjerat po shkojnë shumë keq, çdo gjë ka mbaruar. Mezi e shtyjmë,por në këto kushte të vështira njeriu do një buzëqeshje mbi të gjitha....

Festivali i 32 Ndërkombëtar i Filmit në Korenë e Jugut, prezantohet për konkurim edhe filmi shqiptar

Mësohet se nesër në Festivalin e 32 Ndërkombëtar të Filmit me Metrazh të Shkurtër që zhvillohet në qytetin Mpusan në Korenë e Jugut do të marrë pjesë në...

Fëmijët shqiptar në “Festival Model & Talent World” 2015 Antalya

Sose Barajktari  /  Drejtoresha Nacionale për Kosovën dhe Shqipërinë për zhvillimin e garave ndërkombetare të bukurisë për fëmijë Znj.Sidrita Sadikaj, ka...

Strategji shtetërore për elemininin e së shkuarës prehistorike?!

Erget Cenolli  /  Kohët e fundit, po ndeshemi me lajme që janë tmerruese dhe makabre për kulturën tonë mbarëkombëtare, në një kohë qe vendi ynë ka një...

Ermelinda Lajcaj : I këndoj me mallëngjim Atdheut

Me mallëngjim për atdheun e nis bisedën këngëtarja Ermelinda Lajcaj që sot banon jashtë atdheut prej më shumë se 20 vjetë. Lindi në Malsinë e Madhe por vala...

21 vite pa personaliteten botërore Melina Mërkuri

Si sot më 1994, ndahet nga jeta një nga figurat më të rëndësishme të skenës së brendshme politike dhe artistike znj. Melina Mërkuri, që zhyti në zi të...