Category: Lajme

Mediat gjermane: Rama po synon të bëjë për vete kancelaren Merkel

Shqipëria do të hyjë në BE por ka jo pak probleme, shkruan “Die Welt”. Kryeminisitri i Shqipërisë, Edi Rama kërkon të bindë kancelaren gjermane se...

Gjermania dha 60 për qind të vendimeve pozitive per azil ne BE

Në vitin 2017, numri më i lartë i personave të mbrojtur qe ju dha statusi i azilit ishte në Gjermani (325.400), e ndjekur nga Franca (40.600), Itali (35,100),...

Treguesit e punësimit të Evropës deri ne 2020

Shkalla e punësimit të njerëzve të moshës 20 deri në 64 vjeç në BE arriti kulmin e ri në 72.2% në vitin 2017. Nëntë shtete anëtare kanë arritur tashmë...

14,300 fëmijë refugjatësh të pashoqëruar në Itali

Ka më shumë se 14,300 emigrantë të mitur të pashoqëruar që përfaqësojnë së paku 40 kombësi të ndryshme të regjistruara aktualisht në sistemin e pritjes...

Sondazhi maqedonas: Armiku më i madh në vend eshte Greqia

Sipas një sondazhi të Eurothink të kryer ndërmjet 1 dhe 21 marsit dhe lidhur me 1,043 të anketuar, doli se 27% e qytetarëve të vendit fqinj e konsiderojnë...

Kryeministri turk Yildirim: Ne ulem flamurin grek ne një ishull shkëmbor

Një deklaratë është bërë sot nga kryeministri turk Binali Yildirim, i cili tha se roja bregdetare turke kishte ulur flamurin grek ne një ishull shkëmbor, sipas...

IOM: Mungesa e të dhënave e bën vdekjen e grave refugjate të padukshme

Mungesa e të dhënave mbi rrjedhën e emigrantëve vazhdon të jetë e padukshme për vdekjet e grave migrante, tha kohët e fundit Organizata Ndërkombëtare për...

16,000 emigrantë vijnë në Evropë më 2018… 521 të vdekur

Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM) raporton se ardhjet e emigrantëve në Evropë përmes Mesdheut kanë tejkaluar 16,000 në 2018. Deri më tani në 2018, më...

Turqia letër në OKB: Pikëpyetje e plotë e shelfit kontinental Greqisë dhe Qipros

Në polemika të plota mbi shelfin kontinental të Greqisë dhe Qipros dhe të drejtën e Kastelorizos në zonat detare, sipas informacionit ekskluziv të Liberal.gr,...

Dënimi me vdekje: Reduktohet numri i ekzekutimeve në botë

Në tërësi, në vitin 2017 u regjistruan 993 ekzekutime në 23 vende, një shifër e zvogëluar për 4% krahasuar me vitin 2016 dhe 39% krahasuar me vitin 2015, një...