Category: Lajme

519 emigrantë të vdekur në Mesdhe që nga fillimi i vitit 2019

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Migracionin ka raportuar se të paktën 519 emigrantë kanë vdekur në Mesdhe që nga fillimi i vitit 2019. Më shumë se gjysma e...

Masakra në Mesdhe: 18,000 emigrantë të vdekur në pesë vjet

Më shumë se 18,000 emigrantë kanë vdekur ose janë zhdukur në mes të tetorit 2013 dhe dhjetorit 2018 në Detin Mesdhe në një përpjekje për të arritur në...

Emigracioni : Ja ku është përqindja më e madhe e të huajve të regjistruar !

Në terma absolutë, numri më i madh i të huajve që jetojnë në Shtetet Anëtare të BE më 1 janar 2017 janë regjistruar në Gjermani (9.2 milionë), Mbretëria e...

Popullsia migrante: 21.6 milionë shtetas të vendeve të treta jetojnë në BE

Më 1 janar 2017, numri i njerëzve që jetojnë në një shtet anëtar të BE dhe që ka shtetësi të vendeve të treta ishte 21.6 milion, një shifër që...

OKB-ja: Çdo ditë 37.000 persona largohen me forcë nga vendi i tyre

Më shumë 70.8 milionë njerëz janë zhvendosur me forcë në vitin 2018, që përbën një numër rekord për 70 vjetët e fundit, Mbi 70 milion ka shkuar numri i...

Egjipt: Vdes nga një arrest kardiak ish-presidenti Mohammed Morsi

ish-presidenti i Egjiptit Mohammed Morsi vdiq në moshën 67-vjeçare nga arrest i papritur kardiak, gjatë një seance dëgjimore në burg ku ishte burgosur, transmetoi...

Trump do të dëbojë miliona emigrantë të paligjshëm

Presidenti amerikan njoftoi të hënën se miliona emigrantë të paligjshëm nga SHBA do të ekstradohen javën e ardhshme. Javën e ardhshme, Komisioni i Emigracionit...

Përmbyset varka dhe humbasin jetën tetë emigrantë

Turqi / Tetë emigrantë kanë humbur jetën në brigjet e Turqisë perëndimore, kur një anije e mbartur nga emigrantët u mbyt, ndërsa 31 u shpëtuan Operacionet e...

I nxehti në Indi: 50 të vdekur brenda 24 orëve

Në Indinë Veriore temperatura për shumë ditë po shkon rreth 45 gradë. Të paktën 49 vetë vdiqën brenda 24 orësh në shtetin e Bihar në Indinë Veriore, e cila...

Donald Trump u informua për UFO-t, por ai nuk i beson shumë

Presidenti i SHBA Donald Trump pranoi se kishte një konferencë shumë të shkurtër mbi raportet ushtarake të artikujve të panjohur fluturues, por ai as nuk beson...