Category: Opinion

Rrufetë bien mbi popull

Astrit Kosturi / Rrufetë bien mbi popull, ndërsa zhurma pozitë – opozitë mbetet lartë. Pozita dhe opozita zyrtare ndërrojnë pushtetin, ndërsa populli...

Historinë e bëjnë popujt

Fane S. Tarifa  /  Për një interpretim korrekt dhe shkencor të historisë dhe kundër servilizmit politik . Po afrojnë festat e Nëntorit, festa e çlirimit ka...

Qesh…Por nuk ka më keq !

Mitro Çela /  Parafytyroni Komisionin e Ekonomisë në parlament. Në ballë Braçe. Gati për sulm! Prapa tij Ismail Qemali. Portret. Në të djathtë disa vende...

Politika nuk e tjetërson, as e politizon sportin !

Doc. Fane Tarifa  /  Spekullime politike rreth vizitës së mundëshme të Ramës në Beograd ! Vërehet një bum i madh analizash, opinionesh, mendimesh,...

Fluturoi & fluturoi

Azem  Parllaku   /  UEFA e zyrtarizoi vendimin e saj për ndeshjen e ndërprerë, Serbi-Shqipëri. Në këtë vendim thuhet se do të regjistrohet rezultati 3-0 për...

Cili jeni ju zoti Rama?

Agron Berdaj  / Nga leximi i përgjigjeve të kryeministrit dhënë të revoltuarve ndaj vendimit të gjykatës së shkallës së dytë për ndjekje të lirë të...

Për të cilën duhet të na vlerësojë

  Azem Parllaku / Paardhës të pellazgo-ilirianëve paganë, ne shqiptarët jemi ndër përfaqësuesit e parë të krishtërimit, që me shfaqjen e...

Vrasësi i fshehtë i Nimçës

Azem Parllaku  /  Ishte besuar që, ky vend do të prodhonte floririn.  U ishte dhënë porosi njerëzve që, të mos flisnin. Inxhinierët e minatorët paguheshin...

Çlirimi prej skllavërisë shoqërore

Astrit Kosturi /  Si quhet një vend, që shfrytëzohet e përdoret si treg, që i imponohen taksa – tatimet, doganat dhe të gjitha llojet e politikave?...

Terrorizmi (fokusi i definicionit)

Azem Parllaku /  Analiza e pikëpamjeve të qeverive apo studiuesve të ndryshëm mbi këtë temë, tregon se nuk ka përputhje mendimi se ç’ështe terrorizmi....