Category: Sociale

Varfëria e fëmijëve në agjendën e BE

Prioriteti i Evropës eshte te mbrojnë fëmijët zyrtarisht nga kriza ekonomike Një hap i parë në krijimin e një strategjie të integruar evropiane për luftimin e...

Tubimi protestues në datë 3 maj, në orën 12.00 para Parlamentit

Situata në lidhje me praktikat informale të punësimit në median shqiptare është në gjendjen më të keqe në këta 10 vjet, ku vetëm në 3 muajt e fundit janë...

BE:”Plagë” mbetet trafikimi i qenieve njerëzore

Të dhënat alarmante të trafikimit në Evropë janë dhënë sot nga një raport i Komisionit Evropian, ndërkohë që kërkon një zbatim të plotë dhe të shpejtë...

UNICEF: 6 mijë “fëmijë rrugësh” në Greqi.

Vajzat shesin karto peceta dhe lule, djemtë të cilët pastrojnë  xhamat e makinave në semaforë, fëmijë që lypin në rrugët e Greqisë, kjo është pamja e...

Vrasja e gruas vë në pah dhunën

Shtetasit duan më shumë veprim për të mbrojtur viktimat e dhunës në familje në Kosovë. Nga Muhamet Brajshori për Southeast European Times në Prishtinë Diana...

Sindikatave Greke: Më shumë se 195.000 vende pune do të humbasin në 2013.

Më shumë se 195.000 vende pune do të humbasin në vitin 2013, në një kohë që afro 55.000 biznese të vogla do të mbyllen, nga të cilat 20.000 për sektorin e...

Greqi: Kriza ka ulur deri 15.000 lindjet ne vend

    Kriza ekonomike ka frenuar lindjet në Greqi. Kjo sipas ekspertëve që theksojnë se ka rënë nga 10.000 në 15.000 lindje, ndërsa 10% kanë arritur...

Greqi: Numri i vdekjeve më i lartë se i lindjeve

Një problem i madh për Greqinë, duket të jetë e lidhur direkt të krizën financiare theksojnë treguesit demografike. Vlerësimet e mjekëve përkatës bëjnë...

“Nuk ka integrim social te emigrantëve pa legalizim dhe nënshtetësi”

Legalizimi i emigrantëve është “A-ja”, ndërsa nënshtetësia është çelësi i integrimit të emigrantëve. Pa nënshtetësi nuk mund të ketë integrim, nuk...

Ja si humbasin fëmijët tanë në vëndet fqinje!

Humbja e fëmijëve tanë vazhdon të përbëjë një legjëndë në emigracionin shqiptar në Greqi, një legjende që përmban një dhimbje, që vetëm emigrantët e...