Zaev: Kotzia ushtron presion të përditshëm mbi Maqedoninë në BE sikur të ishte vendi i tij

392

Zaev: Të gjitha organizatat e tjera, përveç shtetit, do të përdorin kudo epitetin “maqedonia”. “Unë do të heq dorë nga humbja në referendumin për marrëveshjen”, thotë kryeministri i Shkupit

Synimi i tij për të dhënë dorëheqjen si kryeministër në rast se marrëveshja e Prespës nuk u miratua në referendumin e vjeshtës u shpreh nga Zoran Zaev në një intervistë me një kanal televiziv në Shkup.

Në të njëjtën intervistë, theksoi në e qeveria greke po ushtron presion mbi ” sikur të ishte pranimi i vendit të vet “. Ai  shprehu bindjen se marrëveshja do të miratohet në referendum dhe madje edhe me një përqindje të madhe,  nëse pritjet e tij do të dekurajoheshin, ai do të zgjedhë mënyrën e dorëheqjes.

Unë jam i sigurt, megjithatë, se marrëveshja do të miratohet me 75% në 85%, domethënë, një pjesë e njerëzve që favorizojnë pranimin e vendit në NATO dhe Bashkimin Evropian,” tha Zaef.
Kryeministri i Shkupit gjithashtu zbuloi se shërbimet ligjore të shtetit po përgatiten për presidentin e vendit Ivanov të mos nënshkruajë ratifikimin e marrëveshjes nga parlamenti i vendit.