60 VJETORI I MARRËDHËNIEVE DIPLOMATIKE KINË-FRANCË, NJË PËRGJEGJËSI NË RRITJE NË DITËT E SOTME GLOBALE

Nga Artur Nura/ Presidenti kinez Xi Jinping mbajti të enjten më 25 janar një video fjalim në një pritje në Pekin organizuar për festimin e 60-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Kinës dhe Francës. Ky fjalim, i publikuar në websitin e Ministrisë së Jashtme Kineze, u karakterizua nga një gjuhë diplomatike shumë planëshe e […]

Lexo Më Shumë

SI TË DALLOSH HERËT SËMUNDJEN E MËLÇISË ?

Mëlçia jonë ndeshet çdo ditë me një sërë substancash, shumë prej të cilave ndikojnë negativisht në shëndetin tonë. Mëlçia është sidomos e ndjeshme ndaj alkoolit, një toksinë që jo vetëm që çon në varësi, por gjithashtu dëmton keq trupin tonë. Mëlçia jonë rëndohet nga ushqime shumë të përpunuara, ushqime të skuqura dhe ushqime të pasura […]

Lexo Më Shumë

ITALI : E PABESUESHME ! FOSHNJA TRE MUAJSHE REZULTON POZITIVE PËR KOKAINË

Një foshnjë tre muajshe ka rezultuar pozitive për kokainë në Salerno të Italisë së Ulët. Mjekët e spitalit pediatrik të qytetit vendosën ta transferojnë menjëherë foshnjën në Napoli, në spitalin Santobonno. Gjendja e tij konsiderohet e rëndë por e qëndrueshme. Dje edhe foshnja u diagnostikua me një formë të rëndë të meningjitit bakterial. Prania e […]

Lexo Më Shumë

EFEKTET E LËNIES SË DUHANIT

Pas vetëm 20 minutash, fillojnë përmirësimet e para shëndetësore Efektet negative të tymit të duhanit janë të njohura mirë, por ç’të themi për efektet e mundshme pozitive të heqjes dorë nga ky zakon? A ka ndonjë rrugë kthimi për trupin e një duhanpirësi? Si pjesë e një raporti të lëshuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë […]

Lexo Më Shumë