Category: Aktualitet

Raporti i fundit: 300,000 të mitur të pashoqëruar në mbarë botën, 4.307 janë zhdukur në Itali

Gjysma e popullsisë së refugjatëve në mbarë botën janë nën moshën 18 vjeçare,  300,000 nga këta fëmijë dhe adoleshentë janë pa familjet e tyre. Çdo...

Pse shqiptarët po braktisin vendin në masë…?

Arsyet që shtyjnë shqiptarët të emigrojnë jashtë vendit lidhen me faktorët shtytës ekonomik. INSTAT njofton se sipas anketës së Forcës së Punës, 2017, se...

Die Zeit: Europa në rrezik të rritjes së partive ekstremiste

  “Matteo Salvini, Viktor Orban, Marin Leppen, Alexander Golad i AFD në Gjermani. Gjithkush dëshiron një Europë tjetër. Çfarë do të duket kjo Evropë e...

Në ambasadën shqiptare në Greqi duhet revolucion, pastrim dhe jo thjesht rokade partiake.

Ka vite qe kjo përfaqësi po lëngon duke mos patur asgjë të përbashkët me të kaluarën. Nepotizmi familjar ka ndikuar ne përkeqësimin e gjëndjes të kësaj...

RAMA : U DESH PROTESTA, TË KUPTOJA QË TË VERBËRIT NUK KANË KUSHTET MINIMALE

Kryeministri Edi Rama ka thirrur në një mbledhje të jashtëzakonshme rektorët dhe dekanët e universiteteve lidhur me 8 pikat e kërkuara nga studentët për t’u...

Rama: Protesta i dha një shuplakë qeverisë, grusht opozitës!

“Protesta i dha një shuplakë qeverisë, një grusht opozitës dhe një shpresë shoqërisë”. Kështu deklaroi nga salla e Kuvendit kryeministri Edi Rama, në një...

Alarmante: Shqiptarët renditen të 4-t në botë për t’u larguar nga vendi i tyre

Shqiptarët renditen të 4-t në botë për t’u larguar nga vendi i tyre. Kjo e dhënë është publikuar nga kompania e sondazheve Gallup, sipas së cilës Shqipëria...

Trondit KLSH-ja : 24% e buxhetit “shpërdorohet”, 1 miliard euro shkelje për 9 muaj

Vetëm për nëntë muajt e parë të vitit, Kontrolli i Lartë i Shtetit ka konstatuar shkelje financiare të sektorin publik në vlerën e gati 1 miliard eurove. Kjo...

Berisha për vrasjet në Greqi: “Racizëm primitiv, të ndërhyjnë ndërkombëtarët për hetim të pavarur”

Ish-kryeministri Sali Berisha ka reaguar ashper pas serise se vrasjesve te emigranteve shqiptare ne Greqi, duke kerkuar me urgjence nderhyrjen e nderkombetareve prane...

Anastasios kundër Patriarkanës të Moskës…!

Një ndjenjë negative, përshtypje delikate dhe debate të gjalla në sfond janë për shkak të pretendimit të Kishës së Shqipërisë që Patriarkana e Moskës ka...