Category: Ekonomi

BB: Programet e partive politike për ulje taksash janë demagogji

Drejtoresha e BB: Qeveria shqiptare të shlyejë pagesat e prapambetura ndaj biznesit. Qeveria që do vijë pas zgjedhjeve të 23 qershorit nuk do të ketë mundësi të...

Janar-shkurt 2013, deficiti buxhetor shkon në 7.4 miliardë lekë

Zhvillimet ekonomike për 3 vitet e ardhshme 2014-2016 duken tejet pesimiste. Qeveria parashikon që gjatë kësaj periudhe 3-vjeçare, të mos rrisë pagat madje të...

Janar-shkurt 2013, deficiti buxhetor shkon në 7.4 miliardë lekë

Edhe pse të ardhurat në buxhetin e shtetit gjatë muajit Shkurt janë më të larta se planifikimi në fillim të vitit, përsëri deficiti buxhetor rezulton në...

Ulja e taksave: 200 milionë euro, efekti minus në buxhet

Kryeministri: Do të vijojmë me heqjen e taksave, pavarësisht kostove të larta. Kryeministri pranon koston e lartë në buxhet nga ulja e taksave, por beson te...

Kriza e apartamenteve

Pamundësia e qytetarëve për të shlyer kreditë për shtëpitë, për shkak të rënies së të ardhurave, ka rritur rastet e marrjes së pronës nga ana e bankave,...

Berisha pret shefen e BB për Ballkanin

Kryeministri Berisha priti paraditen e së shtunës drejtoreshën e Bankës Botërore për rajonin, Ellen Goldstein.  Gjatë takimit, Berisha ka vlerësuar...

Kriza që vjen nga Europa

Shpresat se 2013-ta do të ishte viti i daljes nga kriza për Europën, dhe përmirësimit të mundshëm të ekonomisë shqiptare, kanë marrë një goditje të fortë...

BB: Në vitin 2013 rritja ekonomike e Shqipërisë me 1.6%

Banka Botërore po u bën thirrje vendeve në zhvillim të ruajnë rritjen ekonomike ndërsa ekonomia globale për vitin në vazhdim mbetet e paqëndrueshme. Në një...

Të parafundit në Europë

Shqipëria është vendi i dytë më larg standardeve të BE-së në 35 vendet të Europës. Një indeks i përvitshëm që botohet nga instituti i shoqërisë së hapur...