Category: Greqi

Akuzohen drejtues të sigurimit (ΕΥΠ) dhe policisë (ΕΛΑΣ)

Greqi  –  Drejtësia vendase nëpërmjet përgjimit të bisedimeve telefonike ka bërë të mundur të zbulojë një grup, i cili akuzohet për trafikim të...

Nëna e kryeministrit: “Më dhëmb që Alexis presionohet kaq shumë”

“Nuk ka kohë të mjaftueshme për të parë fëmijët e tij, do më shikoj mua?” kështu është përgjigjigjur kur u pyet nëse ajo e sheh ndonjëherë...

Masat financiare në Greqi kanë filluar më 1843

Greqia përbën një histori të vërtetë, kjo është historia e Greqisë së sotme. Një histori e përsëritur 170 vite më pare. Ashtu si të gjitha historitë, të...

Sot vonë pritet dorëheqja e kryeministrit grek

Me një telefonat urgjent kryeministri Tsipras ka kontaktuar me Presidenti i Republikës, Prokopis Pavlopulos pak minuta më parë. Ky lajm vjen nga një informacion më...

Oligarkia Europiane – unanimisht marrëveshje për Greqinë

Oligarkia Europiane marrëveshje unanime në Samitin – . Ja çfarë thonë Tusk, Junker Ntaiselmploum. “Sot kemi pasur një qëllim, për të arritur një...

Qershor 2015, Greqia i kthen Shqipërisë 1367 emigrantë

Athinë  –   As kriza e rëndë ekonomike nuk ka penguar autoritet vendase për të kthyer emigrantët shqiptar. Të dhënat e publikuara nga Policia greke për...

Sa do të kushtojë një “Grexit” në Eurozonë dhe Gjermani ?

Studimi nga Instituti i Kërkimeve Ekonomike në Mynih Wirtschaftswoche, tregon se sa do të paguajë çdo qytetar nga Gjermania, Franca, Holanda, Luksemburgu dhe...

Guardian : Sa do t’i kushtojë evropianëve falimentimi i Greqisë ?

Guardian publikon në një artikull me titull “Borxhi grek: Sa kreditorë mund të humbasin”, gazeta pohon se Greqia ka njoftuar se do të falimentojnë,...

Bloomberg : “Askush nuk e di se kush do t’i informojë botën se Greqia u shkatërrua”

  Skenarët kryesore se çfarë mund të ndodhë në Greqi nga tani e tutje   po ekzaminon agjensia Bloomberg, se Greqia mund të shpëtoj ose të shkatërrohet...

Kriza në Greqi : 10.000 vetëvrasje në pesë vjet

Një video interviste me drejtorin e Spitalit Elpis, Z.Theodore Yiannaros për Corriere della Sera, i titulluar “Dhjetë mijë vetëvrasje në pesë vjet, i fundit...