Category: Kryesore

Presidenti Pavlopulos, mesazh Shqipërisë : “Ne themi JO për këdo që do të guxojë të prekë kufijtë tanë”

Nga Selaniku Presidenti grek Prokopis Pavlopulos i ka dërguar mesazh Shqipërisë se nuk do të lejojë askënd të  të kurdisnin mashtrime kundër kufijve,...

Drejtësia, prefiksi që duam

Nga Azem Parllaku / Në një vend si Shqipëria, që në raportet ndërkombëtare përshkruhet si shteti ku dominon droga, korrupsioni dhe ndërthurja e klaneve me...

R. GORO: Kujdes! “Fake News-i”, jo rrallë “fuck” edhe vetë atë që e promovon…

Për fillim, dy shënime shpjeguese: 1)Fake news = lajme të rreme, është një lloj i gazetarisë së verdhë dhe propagandës që mëton dezinformimin e qëllimshëm...

Greqi, emigrantët erdhën të papunë, por kthehen pa pensione

Focus News / Tragjedia e shqiptarëve në Greqi ende vazhdon për arsye të krizës shumë vjeçare. Një problem i madh për shqiptarët në Greqi është dështimi...

Banka Botërore: 32.5% e shqiptarëve jetojnë jashtë vendit

Çereku i popullsisë shqiptare jeton jashtë vendit Edhe pse gjithmonë për këtë çështje ka pasur debate, veçanërisht sa herë që vendi gjendej në prag...

Integrimi dhe asimilimi, 230 mijë kanë marrë statusin ligjor.

Focus News  /  Historia e emigracionit në Greqi dhe përvoja aktuale e politikave të emigracionit kanë formuar shumë kushtet kontradiktore dhe të tensionuara në...

Studim: Grekët i konsiderojnë emigrantët si “kërcënim” për vendin

Studimi i kryer nga Qendra Kombëtare për Kërkime Sociale (EKKE) tregon se qytetarët grekë ndjejnë “kërcënim” dhe nivelin kulturor. Sipas rezultateve...

Në një vit: 48 mijë shqiptarë morën shtetësi greke dhe atë italiane

Sipas Eurostat, grupi më i madh që aplikoi për shtetësi brenda Bashkimit Evropian janë shqiptarët. Agjencia Evropiane e Statistikave vëren se ka një rënie të...

Emigrantët që kaluan Mesdheun dhe profili i tyre

IOM: Kush janë emigrantë? Profili demografik dhe niveli arsimor i refugjatëve dhe migrantëve? Informacioni mbi profilin demografik dhe nivelin arsimor të...

OKB-ja: Emigrantët kanë të drejtë të gëzojnë respektin, mbrojtjen e të drejtave të tyre ekonomike, sociale dhe kulturore…

Në BE, integrimi kuptohet si “procesi dyanësh në të cilin si emigrantët ashtu dhe shoqëria pritëse kanë disa të drejta dhe detyrime. Ky proces përfshin...