Category: Kulture

TEATRI KU SHQIPTARËT SHIKONIN TË VËRTETAT BRENDA QËNIES SË TYRE

Dr. Luan Zyka (Ish-Sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë së Kulturës ) Në pranverën e vitit 2002, kur emërova Sekretar Përgjithshëm i Ministrisë së...

Aleksandër Vreko, artisti që portretizoi portrete të figurave të shquara

Nga piktori Agron Dingo/ Karriera e Aleksandër Vreko si piktor nga natyralizmi në abstraksion është tipike në veprat e tij, peisazhet  e qytetit  të Beratit ...

Zbulimi: Ja kush ishin ndërtuesit e Stonehenge !

Sipas një kërkimi më të ri shkencor një goditje do t’i bëjë gjërat më keq për krenarinë tradicionale britanike. Ndërtuesit e monumentit të famshëm...

“Me një baba si Fadil Kujofsa dhe motrën Lisa, ishte e pamundur mos të ndikohesha”, Fatjoni i Kuqézëve rrëfen përvojat në aktrim

Sapo ka përfunduar Universitetin e Arteve dhe emri i tij ka zënë vend mes kastës së përzgjedhur të aktorëve të serialit “Familja Kuqézi”. Mbase as vetë...

Agron Dingo : Restaurimi i dy periudhave ne afreskun e kishes se Shën Mitrit, lagja Kala në Berat 1983-2018

Agron Dingo  /  Restaurimi në vitin 1983 në Berat. Përshkrimi i restaurimit dhe konservimit  të pikturës  murale të vitit 1607 në  Kishën e Shen Mitrit ...

Në një pemë të kalbur, bëri një bibliotekë për të gjithë lagjen

Ka njerëz që mund të bëjnë gjithçka nga asgjëja. Ata u quajtën magjistarë. Sot i quajmë artistë dhe ne i detyrohemi shumë. Një prej tyre artistëve është...

Në Athinë prezantimi i librit “Miqësi e Trazuar” i Bashkim Zenelit. Ish ambasador i Shqipërisë në Greqi

Libri “Miqësi e Trazuar”  Greqia në kujtimet e ambasadorit, është libri i fundit i ish ambasadorit të Republikës së Shqipërisë në Greqi gjatë viteve...

Dingo: Paftat e mesit me argjend që përdoreshin stoli për gratë dhe burat në Berat ne shekujt e kaluar.

Agron Dingo Piktor-restaurator / Arti popullor tradicional ne Berat, produktiv një aktivitet brenda materialit popullor të jetës dhe ritmin e ngadaltë të...

Qendres Kombetare të Muzeut Berat i dhurohen dy objekte nga piktori Agron Dingo

Dy objekte të veçantë i janë shtuar koleksionit të Muzeut Etnografik. Objektet në fjalë janë kallëpe që kanë shërbyer për realizimin e paftave të mesit në...

“Odisea” e Homerit u shpall “historia kryesore me e botës”

Kryevepra e poetit epik ishte në krye të listës së veprave të BBC-së që stampuan historinë e njerëzimit, duke formësuar pikëpamjet e botës. Odiseja e...