Category: Kulture

Ali Pashë Tepelena ”Luani i Janinës”, 195-vjet nga vdekja e tij

Sot bëhen 195- vjet nga vdekja e Ali Pashë Tepelenës, i cilësuar ‘Luani i Janinës”, themelues i Pashallëkut autonom të Janinës. Ai lindi rreth viteve...

Shoqata ʺShqipëria” dhuron një botë me libra

Reportazh nga Laureta PETOSHATI  /  Ndërsa bisedon me zotin Ilirjan Dhima, Kryetarin e Shoqatës humanitare dhe patriotike ʺShqipëria”, e cila e ka qendrën e...

Samuel L. Jackson: Muslimanët “fëmijët e zinjë të Amerikës”

“Njerëzit e tyre e perceptojnë këtë kërcënim edhe para se ata të thonë përshëndetje” Diskriminimi i vuajtur nga myslimanët sot në SHBA me ato...

Inva Mula do të pritet nga kryeministri serb Vuçiç

Media serbe po i bën jehonë interpretimit të sopranos shqiptare Inva Mula në teatrin e operas së Beogradit. Në fakt jo vetëm media serbe. Në orën 10. 30...

Athinë, promovohet libri monografik kushtuar maestros Thoma Papa

Focus News   /   Përkushtimi dhe mirëkuptimi për ecur përpara-vlerave të njerëzve të suksesshëm.           Emigrantët edhe në kushtet jo të...

Anastas Nika, një aktor i mirëfilltë për t’u admiruar

Kristaq SHABANI /   Për afro një çerekshekull ka arritur të zbulojë dhe punojë seriozisht dhe me ngulm profesional me talente të rinj , të cilët, paskëtaj,...

Historia e Kombit, kur ngjizet në këngë

Azem PARLLAKU / Është e padiskutueshme që, Ilir Shaqiri, ky këngëtar emblematik i Ballkanit, të mbetet ai personaliteti, e zëri që më së miri, përmes këngës...

Athinë : Festivali i Dytë Kënga Jonë në Emigracion

Përse nuk pronocehet asnjë nga mediat? Një indiferentizëm i tillë ka vite që po mbizotëron mbi mediat tona të akredituara në Greqi, një sëmundje e...

Krimi që po rënon Piramidën

Piramida dikur ish një nga godinat më të bukura e më të mëdha të vendit, sot kthyer në një gërmallë. Ish-muzeu “Enver Hoxha” që pas katër vite pune...

Greqi: Kosova merr dy çmime speciale në WLS

Sose BARAJKTARI  –  Në Greqi u zhvillua gara ndërkombëtare e bukurisë për talentët e fëmijëve “World Little Supermodel 2015”. Morën pjesë fëmijët...